Arpad Paszkany, audiat de DNA în calitate de martor într-un dosar "vechi de 10 ani"

Finanţatorul CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el declarând la ieşirea din instituţie că a fost audiat ca martor într-un dosar vechi de zece ani.

169 afișări
Imaginea articolului Arpad Paszkany, audiat de DNA în calitate de martor într-un dosar "vechi de 10 ani"

Arpad Paszkany (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Omul de afaceri Arpad Paszkany a dat o declaraţie scurtă, la ieşirea de la DNA, precizând că a fost audiat ca martor, dar nu are voie să spună în ce dosar a dat declaraţii.

"Nu am voie să spun despre ce este vorba. Este un dosar vechi de acum 10 ani", a spus Paszkany.

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj şi a fost achitat, definitiv, în 2012 de instanţa supremă. ICCJ a menţinut astfel deciziile de achitare luate anterior de Curtea de Apel şi Tribunalul Cluj.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului. Omul de afaceri clujean a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie - noiembrie 2006, a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului Gazeta la adresa lui Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, firmă pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 de euro, o suprafaţă de teren de 13.974 de metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de piaţă era de 400.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici