Aspiratoare stradale pentru Primăria Vaslui, printr-un proiect transfrontalier de 1,5 milioane euro

Primăria Vaslui va cumpăra aspiratoare stradale, containere şi compactoare de deşeuri, printr-un proiect transfrontalier de peste 1,5 milioane de euro, cu finanţare europeană, care se va derula în parteneriat cu oraşul Cahul din Republica Moldova.

168 afișări
Imaginea articolului Aspiratoare stradale pentru Primăria Vaslui, printr-un proiect transfrontalier de 1,5 milioane euro

Aspiratoare stradale pentru Primăria Vaslui, printr-un proiect transfrontalier de 1,5 milioane euro

Autorităţile din Vaslui şi din oraşul Cahul (Republica Moldova) au semnat, miercuri, contractul de finanţare a unui proiect de parteneriat prin care societăţile locale de salubritate vor fi dotate cu echipamente performante pentru managementul deşeurilor.

Astfel, Primăria Vaslui va achiziţiona trei compactoare de deşeuri, o maşină de măturat şi stropit, trei aspiratoare stradale, 500 de containere colectare a deşeurilor şi o instalaţie de spălare a acestora. De partea cealaltă, autorităţile din Cahul vor cumpăra un buldoexcavator, un compactor de deşeuri şi o maşină de maturat.

"Valoarea proiectului, derulat prin Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova, se ridică la peste 1,5 milioane euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 90 la sută. Prin implementarea acestui proiect, ne propunem oferirea unui mediu mai curat populaţiei rezidente din zona transfrontalieră şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor de salubritate, pentru a atinge standardele europene", a declarat, miercuri, la semnarea contractului de finanţare, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Durata de implementare a proiectului este de un an şi jumătate, achiziţia utilajelor urmând să se facă de către fiecare primărie în parte, conform procedurilor de achiziţii impuse de finanţator, respectiv Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici