Aspire Academy 2019, prestigiosul program de leadership şi antreprenoriat, s-a încheiat joi

Aspire Academy 2019, cel mai prestigios program de leadership şi antreprenoriat din Sud-Estul Europei dedicat studenţilor şi masteranzilor, s-a încheiat joi, la Poiana Braşov. ”O experienţă inspiraţională, indiferent că eşti participant sau profesor”, spune Alain Hereux, pentru MEDIAFAX.

135 afișări
Imaginea articolului Aspire Academy 2019, prestigiosul program de leadership şi antreprenoriat, s-a încheiat joi

Aspire Academy 2019, prestigiosul program de leadership şi antreprenoriat, s-a încheiat joi

Participanţii la Aspire Academy au luat parte la sesiuni de public speaking, design thinking, leadership autentic, business model canvas, social innovation şi smart decision making. Pe parcursul celor 7 zile aceştia au fost înconjuraţi de participanţii de la Aspire High School şi Aspire Professionals.

"Programul Aspire Academy este extraordinar. Necunoscuţi din toate colţurile lumii s-au întâlnit în Poiana Braşov şi au legat prietenii solide, participând la sesiuni şi workshop-uri inspiraţionale despre antreprenoriat, leadership şi dezvoltare personală", a comentat olandezul Raïs Lall Mohamed, student la Şcoala de Management din Rotterdam, selectat în cadrul ediţiei programului din 2019.

Nu mai puţin de 25 de participanţi, atât din România, cât şi din Georgia, Olanda, Germania, Ucraina, SUA şi India, au avut parte de o săptămână intensă, cu sesiuni şi workshopuri în cadrul cărora au fost abordate subiecte precum public speaking, design thinking, social innovation, business model canvas, smart decision making, organizational culture, leadership.

"Alături de colegi, confidenţi şi prieteni pentru o viaţă, am câştigat atât pe plan profesional, cât şi pe plan emoţional. Şi am câştigat mult! Mulţumesc, Aspire! Mă voi întoarce mereu cu zâmbetul pe buze şi inima deschisă", spune Adina Radu, studentă la drept din România, pentru MEDIAFAX.

Săptămâna a culminat cu momentul în care aceştia şi-au susţinut ideile de business în faţa unui juriu şi a celorlalţi participanţi si au primit feedback în timp real.

Belgianul Alain Hereux, expert în inovare, creativitate şi antreprenoriat a comentat pentru MEDIAFAX: "Acesta este cel de-al doilea an al meu ca profesor şi coach la Aspire Academy, în care am avut oportunitatea de a interacţiona şi de a scoate din zona de confort 25 de studenţi. Pe parcursul a numai 36 de ore de design thinking, business model canvas şi pimentomap, participanţii împărţiţi în 5 echipe a câte 5 membri şi-au creat propriul startup şi şi-au susţinut ideea în faţa juriului şi a celorlalţi participanţi. Printre beneficiile acestui program de leadership şi antreprenoriat nu se numără doar competenţele hard şi soft, dar şi oportunitatea de a interacţiona cu studenţi din toate colţurile lumii. O experienţă inspiraţională, indiferent că eşti participant sau profesor".

„Fondat în anul 2011 de absolvenţi de la universităţi de top din Statele Unite şi Europa, precum Harvard, Princeton, Wharton şi Georgetown, Aspire reuşeşte an de an să ajute tinerii să îţi atingă potenţialul, oferindu-le un mediu oportun pentru dezvoltare şi învăţare socială, şi să îi motiveze să transmită mai departe ceea ce au învăţat. Alumnii Aspire sunt conştienţi de impactul pe care îl pot avea în comunităţile din care fac parte şi determinaţi să devină agenţi ai schimbării. În urma celor 8 ediţii ale programelor, Aspire a devenit o comunitate dinamică ce reuneşte peste 800 de Alumni, cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani, care provin din peste 40 de ţări. În urma programelor din vară, aceştia beneficiază de diverse oportunităţi, atât în România, cât şi în străinătate, companii de top recrutând direct prin intermediul organizaţiei”, arată organizatorii.

Cea de-a noua ediţie a programului Aspire s-a defăşurat în perioada 25 iulie-1 august, în Poiana Braşov, unde 140 participanţi din toată lumea se întâlnesc pentru cel mai prestigios program de antreprenoriat şi leadership din Sud-Estul Europei.

Aspire organizează în 2019 trei programe, desfăşurate în paralel, fiecare dedicat unei categorii de vârstă diferite. Liceeni pot participa la Aspire High School (26-30 iulie), studenţii şi masteranzii la Aspire Academy (25 iulie-1 august), iar tinerii profesionişti la Aspire Professional (25-28 iulie).

Tinerii participanţi la Aspire Academy au devenit astfel parte a comunităţii de alumni Aspire, beneficiind de oportunităţile deja dezvoltate în cadrul Aspire - evenimente, programe de mentorat, dar având şi posibilitatea de a iniţia noi proiecte pentru dezvoltarea comunităţii, ca parte a echipei de voluntari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici