Astaldi către Ponta: Construcţia metroului Drumul Taberei - Universitate pe sub primărie este complicată, dar s-a săpat şi sub Colosseum

Construcţia tunelului de metrou pe tronsonul Drumul Taberei-Universitate este complicată deoarece se va săpa pe sub multe clădiri vechi, inclusiv pe sub Primăria Capitalei, dar săpături au fost făcute şi pe sub Colosseumul din Roma cu "abatere zero", i-au spus constructorii Astaldi premierului Ponta.

1484 afișări
Imaginea articolului Astaldi către Ponta: Construcţia metroului Drumul Taberei - Universitate pe sub primărie este complicată, dar s-a săpat şi sub Colosseum

Astaldi către Ponta: Construcţia metroului Dr. Taberei - Universitate complicată pe sub primărie, dar s-a săpat şi sub Colosseum

Discuţia a avut loc în contextul vizitei pe care şeful Guvernului a făcut-o la lucrările liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate.

În timp ce participanţii aşteptau ca freza de forare să străpungă peretele staţiei Orizont, premierul s-a interesat de modul în care vor evolua lucrările pe acest tronson.

Constructorii i-au explicat lui Ponta că s-a subtraversat zona Academiei Militare, iar viitorul traseu al uriaşului utilaj va trece doar pe sub Bulevardul Drumul Taberei, deci nu va fi dificil. Aceştia au adăugat însă că va fi mult mai complicată forarea tunelului pentru următoarele staţii ale Magistralei 5, după zona Eroilor.

"Partea viitoare de M5, când va trece spre Pantelimon, pe Regina Elisabeta, acolo sunt clădiri vechi, e primăria, acolo e complicat, dar am trecut sub Colosseum (ruină istorică din Roma-n.r.), cu deplasare zero", a spus constructorul.

"Hai să terminăm asta întâi şi după aia ne gândim la ailaltă. O face alt Guvern, gata, că mie mi-ajunge asta", a spus Ponta zâmbind.

Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate, la care lucrează firma italiană Astaldi, va fi pus în funcţiune în 2016, cu o întârziere de un an.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece staţii, la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor, şi va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici