Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Constanţa, după ce parbrizul unui avion s-a fisurat

Un avion de mici dimensiuni la bordul căruia se aflau opt persoane, care se deplasa de la Hamburg spre Dubai, a aterizat de urgenţă, vineri după-amiază, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, după ce parbrizul s-a fisurat, nicio persoană nefiind rănită.

654 afișări
Imaginea articolului Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Constanţa, după ce parbrizul unui avion s-a fisurat

Aterizare de urgenţă pe aeroportul din Constanţa, după ce parbrizul unui avion s-a fisurat (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu", înainte de aterizare, pilotul aeronavei care venea de la Hamburg şi se îndrepta spre Dubai a declarat situaţie de urgenţă către turnul de control, informând că s-a fisurat parbrizul avionului.

Turnul de control i-a acordat permisiunea de aterizare de urgenţă, astfel că avionul a aterizat la ora 14.39, în condiţii de siguranţă.

Avionul, un Airbus 318, aparţine companiei Jet Aviation, la bordul aeronavei aflându-se trei pasageri şi cinci membri ai echipajului. Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu", cele opt persoane vor rămâne, pe cheltuaiala companiei, la un hotel din Constanţa, urmând ca apoi să le fie asigurat zborul mai departe, către destinaţie.

Conform sursei citate, nicio persoană din cele opt aflate la bordul aparatului de zbor nu a fost rănită.

Reprezentanţii aeroportului constănţean au mai informat că, în urma primirii apelului de urgenţă de la pilotul aeronavei, au fost alertaţi şi pompierii Serviciului de la Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Dobrogea, la faţa locului fiind trimise două autospeciale pentru stingerea incendiilor şi trei echipaje SMRD, nefiind însă necesară intervenţia acestora.

Până la ora actuală, nu se cunosc cauzele care au dus la fisurarea geamului aeronavei.

"Compania va fi cea care se va ocupa mai departe de pasageri, de asigurarea continuării călătoriei acestora spre destinaţie, precum şi de reparaţiile care vor trebui făcute aeronavei. De asemenea, este treaba companiei să afle cauzele care au provocat incidentul", au mai spus sursele citate din cadrul Aeroportului "Mihail Kogălniceanu".

Compania Jet Aviation, înregistrată în India şi fondată în Elveţia, execută zboruri în Europa, Orientul Mijlociu, Asia,America de Nord şi America de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici