Audierile în cazul exploziei de la Mina Uricani vor începe luni

Şeful Serviciului de Securitate în Muncă Petroşani, Ileana Bodea, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că ancheta în cazul exploziei de la Mina Uricani va continua zilele următoare, iar începând de luni urmează să fie audiaţi salvatorii minieri, precum şi alte persoane.

95 afișări
Imaginea articolului Audierile în cazul exploziei de la Mina Uricani vor începe luni

Audierile în cazul exploziei de la Mina Uricani vor începe luni (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ileana Bodea a afirmat că salvatorii care au coborât în subteran vor fi audiaţi luni, pentru că ei au informaţii concrete de la faţa locului.

"Este normal să îi audiem pe salvatorii care au coborât în subteran pentru că ei au informaţii concrete de la faţa locului. Parcurgem toţi paşii specifici unei astfel de cercetări şi, bineînţeles, că nu vom exclude audierile mai multor persoane care pot să ne ajute să stabilim cauza producerii evenimentului de la Mina Uricani", a spus Bodea.

De asemenea, Ileana Bodea a spus că deocamdată zona unde a avut loc explozia nu este sigură pentru a coborî în subteran şi a face cercetări la faţa locului, precizând că pentru a intra în mină trebuie să se ia toate măsurile, astfel încât să nu înregistreze alte pierderi de vieţi omeneşti.

Şeful Serviciului de Securitate în Muncă Petroşani a menţionat că în mină se va intra în momentul în care experţii se vor pronunţa în acest sens.

La ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Economiei, Ion Ariton, ministrul Muncii, Ioan Botiş, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Karoly Borbely, reprezentanţii comisiei de anchetă, precum şi sindicaliştii din Valea Jiului se află la sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani, pentru a analiza situaţia de la Mina Uricani.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei 15 salvatori minieri au ieşit, sâmbătă seară, din Mina Uricani, aducând la suprafaţa trupurile victimelor, în subteran având loc o nouă explozie, în urma căreia nimeni nu a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici