Video Augustin Lazăr, despre procurorii DNA revocaţi: Nu mai au activitate operativă, pentru a nu stârni discuţii

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a spus, vineri, referitor la procurorii care au fost revocaţi din DNA, că ei trebuie să revină la parchetele de unde au plecat, dar nu vor avea activitate operativă, până la „clarificarea tuturor aspectelor”, astfel încât să nu apară discuţii.

610 afișări

„Procurorii care şi-au încheiat activitatea la DNA trebuie să revină la locul de unde au plecat şi îşi desfăşoară activitatea în cadru instituţional”, a spus Lazăr.

În plus, procurorul general a precizat că e nevoie ca procurorii să nu mai participe la anchete, „pentru a nu stârni discuţii”.

„Aşa se întâmplă până la clarificarea tuturor aspectelor ce ţin de un anume procuror. El rămâne într-o zonă unde nu e o anume activitate operativă, pentru a stârni niciun fel de discuţii”, a adăugat Lazăr.

Secţia pentru Procurori a CSM a decis, în 5 iulie, revenirea procurorului Doru Ţuluş la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar a Mihaelei Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, după ce cei doi au fost revocaţi de la DNA de către procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi.

Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga au anunţat, după ce Laura Codruţa Kovesi a semnat ordinele de revocare, că vor contesta în instanţă decizia de revocare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici