Aurel Ţicleanu şi-a recuperat doar jumătate din suma sustrasă din contul său de la Credit Europe Bank

Antrenorul de fotbal Aurel Ţicleanu a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că a recuperat jumătate din suma ce i-a fost sustrasă din contul deschis la sucursala Braşov a Băncii Credit Europe, de aproximativ 700.000 de euro.

439 afișări
Imaginea articolului Aurel Ţicleanu şi-a recuperat doar jumătate din suma sustrasă din contul său de la Credit Europe Bank

Aurel Ţicleanu şi-a recuperat jumătate din suma sustrasă din contul său de la Credit Europe Bank (Imagine: Andrei Paul/Mediafax Foto)

"În acest moment nu am voie să fac public despre ce sumă este vorba, însă ce pot spune este că aseară (n.r. - marţi seară) am recuperat 50 la sută din ea şi sperăm ca în zilele următoare să avem parte şi de restul. Sunt foarte dezamăgit că mi s-a întâmplat acest lucru şi am decis să fac această conferinţă de presă tocmai pentru ca ceea ce mi s-a întîmplat mie să aibă o morală, iar cei care mai au conturi şi care dispun de o relaţie specială cu conducerea băncii, să aibă de învăţat", a spus Ţicleanu.

Fostul tehnician al echipei Universitatea Craiova a relatat modul în care îşi depunea banii la banca din Braşov, precizând că directoarea sucursalei încasa personal sumele soţilor Ţicleanu:

"Directoarea Otilia Negrilă ne invita şi pe mine sau pe soţia mea la ea în birou, ei îi dădeam suma şi tot de la ea primeam la mână o hârtie, cu antetul băncii, cu ştampilă, astfel că nu am intrat la bănuieli. Dacă aveam nevoie de bani la fel procedam, mai ales că în timp soţia mea dezvoltase o prietenie strînsă cu Otilia Negrilă. Mereu ne ajuta cu ce aveam nevoie, de vreo cunoştinţă medic sau în oricare alt domeniu. Nu ne-am fi gândit niciodată că vom ajunge în această situaţie tocmai la Banca Credit Europe care era condusă de ea. Totul se desfăşura mereu doar la ea în birou. Nu mi-a venit să cred când am văzut că aveam activitate pe cont, de ziceai că sunt o firmă. Era ciudat, pe anumite conturi am constat, în urma discuţiilor cu banca, faptul că eram debitori. Aveam rulaţi nişte bani de care nu aveam cunoştinţă".

Potrivit avocatului antrenorului, Pamela Diaconu, în urma verificării documentelor, s-a constatat că "era o practică în bancă de a se forma depozite ( n.r. - cu dobîndă mai mare) pentru ca în două-trei zile acestea să fie desfiinţate".

Aurel Ţicleanu crede că directoarea Otilia Negrilă ar fi implicată în afaceri imobiliare, alături de alţi oameni de afaceri influenţi din Braşov şi Bucureşti, şi chiar din conducerera Băncii Credit Europe din Bucureşti.

"Nu am date clare, dar eu cred că ea nu a vrut să fure. A intrat în nişte afaceri imobiliare, oameni de afaceri influenţi din Braşov şi Bucureşti, şi chiar conducerera băncii Credit Europe din Bucureşti, au fost cumpărate probabil multe terenuri, iar în momentul în care a venit criza şi au intrat în criză de lichidităţi, s-a rupt lanţul".

Antrenorul este dezmăgit de felul în care este tratat, în acest moment, de către conducerea băncii, atât la Braşov, cât şi la Bucureşti.

"În momentul în care am aflat despre faptul că am conturile goale, a fost altfel. A venit soţia mea la antrenament, la Universitatea, fugind, era speriată şi chiar am crezut că a murit cineva. În foarte scurt timp, după ce am aflat şi eu, am fost sunat de un fost patron al Universităţii Craiova care mi-a transmis să nu fac mare vâlvă, pentru că o persoană importantă din conducerea băncii de la Bucureşti se va ocupa personal de situaţia mea. Am şi discutat cu omul respectiv, ne-am întâlnit, mi-a dat cartea lui de vizită şi mi-a spus că pot să îl sun oricând, însă, uite că de trei zile nu îmi mai răspunde la telefon", a spus tehnicianul.

Ţicleanu a precizat că regretă că şi-a adus banii munciţi din greu în străinătate într-o bancă din România.

"Am făcut o greşeală când am adus banii munciţi timp de 16 ani în străinătate în România, dar l-am văzut pe preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea, sau pe Mugur Isărescu, un oltean adevărat, care este fan Universitatea şi care îţi inspiră încredere numai uitîndu-te la ei. Ce pot să mai fac acum? Sper doar să îmi recuperez banii munciţi cu greu printre străini. Vreau doar ce este al meu. Sunt un om credincios, am citit Biblia de şapte ori şi nu aş putea să fraieresc pe nimeni sau să cer un bun care nu îmi aparţine. Nu vreau nimic în plus, ci doar ce am muncit", a adăugat Aurel Ţicleanu.

Antrenorul român s-a plâns de modul în care este tratat în acest moment de conducerea Băncii Credit Europe.

"După incidentul în care am fost implicat, nu am avut sub nicio formă senzaţia că banca reprezintă interesul clientului. Într-una din zile, eram la bancă şi discutăm cu două domnişoare angajate acolo, moment în care a venit la noi o altă doamnă care mi-a spus clar şi răspicat că eu să mă duc să îmi recuperez banii de la directoarea Otilia Neagoe. Nu este normal aşa ceva. Este incredibil că această bancă nu are arhivă a operaţiunilor mele", a spus Ţicleanu.

Avocata antrenorului, Pamela Diaconu, a declarat că nu va fi de acord cu prelungirea termenului legal de 15 zile, timp în care banca era obligată să restutie clienţilor păgubiţi sumele din conturi, şi că vor solicita dobândă pentru fiecare zi în plus.

"S-a depăşit termenul legal de 15 zile, noi am depus reclamaţia pe data de 13 august 2010. Şi eu, şi clientul meu nu vom fi de acord cu prelungirea propusă de bancă. Având în vedere că am recuperat o parte din bani, banca ne-a propus să mai aşteptăm între 15-30 zile, dar nu suntem de acord cu niciun astfel de termen. Mesajul nostru a fost clar: vom cere dobânzi pentru suma nerestituită, din ziua în care trebuia să ni se restituie şi până vom primi banii", a declarat Pamela Diaconu.

Aurel Ţicleanu va depune o plîngere şi la Oficiul Prorecţia Consumatorului. "Noi nu am depus până acum plângere pentru că am crezut că ne putem înţelege cu banca, dar se pare că nu am reuşit acest lucru, astfel că vom merge şi la OPC", a mai spus Pamela Diaconu, avocata lui Aurel Ţicleanu.

Directorul de operaţiuni al Credit Europe Bank Braşov, Otilia Negrilă, acuzată că şi-a însuşi bani din conturile mai multor clienţi ai băncii fără ştiinţa acestora, a fost arestată de Tribunalul Braşov, în 13 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici