Autocar cu 32 de pasageri, blocat la ieşirea din Huşi, din cauza traficului închis spre Vama Albiţa

Un autocar cu 32 de pasageri, o parte dintre aceştia fiind copii, înmatriculat în Republica Moldova, a fost, vineri dimineaţă, mai multe ore oprit la ieşirea din municipiul Huşi, după ce traficul pe DN 24B Huşi - Albiţa a fost închis din cauza ninsorii.

196 afișări
Imaginea articolului Autocar cu 32 de pasageri, blocat la ieşirea din Huşi, din cauza traficului închis spre Vama Albiţa

Autocar cu 32 de pasageri, blocat la ieşirea din Huşi, din cauza traficului închis spre Vama Albiţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cei 32 de pasageri, printre care 14 copii, din autocarul oprit la ieşirea din municipiul Huşi, după ce traficul pe DN 24B Huşi - Albiţa a fost închis din cauza ninsorii, au plecat spre Republica Moldova, ei ajungând în Vama Albiţa după nouă ore.

Autocarul cu cei 32 de pasageri din Republica Moldova a plecat, vineri la prânz, spre Vama Albiţa, cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

"Autocarul cu cei 32 de pasageri a ajuns în condiţii de siguranţă în Vama Albiţa. Aici se vor face formalităţile necesare pentru trecerea frontierei, după care li se va permite să meargă în Republica Moldova", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.  

Autocarul cu 32 de pasageri, înmatriculat în Republica Moldova, a fost blocat la ieşirea din municipiul Huşi, după ce traficul pe DN 24B Huşi - Albiţa a fost închis din cauza ninsorii. Autocarul se îndrepta spre Republica Moldova şi urma ca vineri dimineaţă să treacă graniţa prin Vama Albiţa, însă, întrucât traficul pe DN 24B Huşi - Albiţa era închis, autovehiculul nu şi-a putut continua drumul.

Unul dintre călători a mers la Poliţia Municipiului Huşi pentru a cere sprijin, în condiţiile în care, potrivit declaraţiilor şoferului autocarului, nu mai aveau combustibil suficient şi nici bani pentru cumpăra motorină dintr-o staţie de carburant.

Ulterior, cei 32 de pasageri au fost duşi de autorităţile locale la sediul Primăriei Huşi, unde au primit sandviciuri şi sticle cu apă şi suc.

Cei 32 de pasageri se întorceau din vacanţă din Bulgaria şi mergeau spre acasă, în Republica Moldova.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Cătălin Chiper a anunţat, vineri, că Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa a fost deschis după ce în cursul dimineţii traficul fusese blocat, însă circulaţia se realizează în condiţii de iarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici