Autorităţile dintr-un municipiu iau măsuri împotriva gripei. Mijloacele de transport în comun, dezinfectate

Mijloacele de transport în comun din oraşul Iaşi sunt dezinfectate începând de miercuri, cu două soluţii speciale, pentru prevenirea răspândirii virusului gripal. Mijloacele de transport sunt igienizate noaptea, dar şi după fiecare cursă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1266 afișări
Imaginea articolului Autorităţile dintr-un municipiu iau măsuri împotriva gripei. Mijloacele de transport în comun, dezinfectate

Autorităţile dintr-un municipiu iau măsuri împotriva gripei. Mijloacele de transport în comun, dezinfectate

Compania de Transport Public din Iaşi a luat măsuri suplimentare pentru a diminua răspândirea cazurilor de gripă şi viroze. Astfel, echipele de curăţenie intervin pe parcursul zilei în toate mijloacele de transport cu soluţii profesionale pentru a dezinfecta vehiculele.

Acţiunea a început din noaptea de marţi spre miercuri, când toate mijloacele de transport public din oraşul Iaşi au fost dezinfectate cu o soluţie profesională pe bază de oxigen activ, procedură ce va fi urmată la fiecare 24 de ore.

”S-a luat decizia să introducem nişte măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea virusului gripal. Pe acest considerent ne-am pregătit pentru următoarele 10 zile cu materiale şi personal pentru a realiza această dezinfecţie în mijloacele de transport. Presupune două acţiuni distincte. Una în interiorul garajelor şi depourilor, când pe timp de noapte salariaţii merg şi dezinfectează fiecare mijloc de transport, folosind o soluţie dezinfectantă pe bază de oxigen activ, iar pe parcursul zilei, la fiecare capăt de traseu, fiecare mijloc de transport după o cursă intră din nou pentru dezinfecţie. Practic salariaţii, câte trei la fiecare capăt de traseu, igienizează mijlocul de transport şi şterg cu un dezinfectant pe bază de alcool barele de susţinere pentru călători şi cele de la scaune. Măsura va continua cum spuneam pe parcursul zilei până la ora 18.30, iar noaptea în depouri, timp de 10 zile” a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iaşi, Mihai Adrian.

Ambele tipuri de produse folosite pentru igienizarea transportului public sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii.

Măsurile suplimentare de profilaxie fac parte dintr-un plan mai amplu de măsuri al municipalităţii ieşene pentru prevenirea răspândirii gripei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici