Autorităţile propun instituirea carantinei în oraşul Lugoj

Autorităţile din Timiş propun instituirea carantinei în oraşul Lugoj, unde rata de incidenţă a cazurilor de Covid a ajuns vineri dimineaţa la 7,05 la mia de locuitori. Propunerea a fost trimisă pentru aprobare Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

274 afișări
Imaginea articolului Autorităţile propun instituirea carantinei în oraşul Lugoj

Autorităţile propun instituirea carantinei în oraşul Lugoj

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiş, decizia a fost luată ca urmare a faptului că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul municipiului Lugoj este în creştere. Conform datelor prezentate vineri de Prefectură, incidenţa era în Lugoj vineri dimineaţa de 7,05 la mia de locuitori.

Reprezentanţii Prefecturii anunţă că propunerea DSP de instituire a carantinei a fost aprobată de INSP şi de CJSU Timiş. Hotărârea a fost trimisă Centrului Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei.

„INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora 0 a zilei de mâine, 21 noiembrie. Hotărârea va fi transmisă de urgenţă către Centrului Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei zonale a municipiului Lugoj. Măsura de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului şefului DSU”, se arată în comunicatul Prefecturii.

De asemenea, având în vedere că sâmbătă, la ora 12.00, încetează măsura carantinării oraşelor Sânnicolau Mare şi Ciacova, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora.

„În urma analizei a reieşit faptul că, pentru ambele oraşe, rata de incidenţă/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a fost transmisă Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a mai transmis Prefectura.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
carantină,
lugoj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici