Autorităţile vor verifica orele de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din acest judeţ

  • Consiliul Judeţean Bihor, Prefectura şi Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor verifica respectarea orelor de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din judeţ.
584 afișări
Imaginea articolului Autorităţile vor verifica orele de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din acest judeţ

Autorităţile vor verifica orele de muncă prestate de beneficiarii de ajutor social din acest judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, susţine că mii de persoane din Bihor beneficiază de alocaţie de susţinere a familiei sau de venit minim garantat. Aceasta a anunţat că valoarea lună a ajutoarelor plătite anul trecut a fost în medie de 300.000 de euro.

De ajutorul pentru venitul minim garantat, condiţionat de prestarea unor ore de muncă în folosul comunităţii, beneficiau 3100 de persoane, în cursul anului trecut. Dintre aceştia, jumătate au adeverinţe care atestă că nu pot lucra.

„Conform calculelor, ceilalţi 1600 ar trebui să lucreze lunar peste 35.000 de ore de muncă. Asta ar însemna că, zilnic, între 250 şi 300 de persoane ar trebui să lucreze în localităţile din judeţ, organizaţi de primării. Chiar dacă suntem de acord că randamentul şi rezultatele acestor ore de muncă nu se pot apropia de cele prestate de un angajat cu contract la o firmă, cred că ar trebui să se vadă mai multe rezultate”, a scris Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că sunt comune cu un număr mare de beneficiari, unde dacă lucrurile ar fi bine organizate „curăţenia în aceste localităţi ar fi exemplară”.

„Pentru a îmbunătăţi lucrările, am decis împreună cu Prefectura şi cu Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială să ne asigurăm că orele de muncă se fac pentru banii primiţi. Consiliul Judeţean va susţine primăriile cu materiale de protecţie pentru cei care lucrează, cu unelte şi coase mecanice. Prefectura şi Agenţia vor verifica dacă primăriile îşi fac treaba (anchete sociale corecte, plan de lucrări, situaţia lucrărilor, supravegherea şi pontajul) iar orele de muncă se fac efectiv, nu din pix”, a mai precizat Ilie Bolojan.

Acesta a mai spus că scopul nu e să fie tăiate ajutoarele. „E normal însă ca cei care sunt ajutaţi să lucreze, cât de cât, pentru aceşti bani. Nu e corect pentru societate ca cei care beneficiază de ajutoare să creadă că li se cuvin, fără să facă nimic, sau ca unii primari să-i folosească ca masă electorală pe banii statului”, a mai spus preşedintele CJ Bihor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici