Autospeciale pentru poliţiştii Inspectoratului pentru Imigrări, donate de autorităţile olandeze

Reprezentanţi ai Ministerului de Securitate şi Justiţie din Olanda şi conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări au semnat vineri un contract de donaţie a unor mijloace fixe, necesare derulării activităţii operative. În cadrul ceremoniei de predare – primire a donaţiei, partea olandeză a oferit Inspectoratului General pentru Imigrări două autospeciale, cu o capacitatea de şapte locuri, echipate corespunzător pentru transportul migranţilor ilegali aflaţi în procedura de returnare în ţara de origine.

543 afișări
Imaginea articolului Autospeciale pentru poliţiştii Inspectoratului pentru Imigrări, donate de autorităţile olandeze

Autospeciale pentru poliţiştii Inspectoratului pentru Imigrări, donate de autorităţile olandeze (Imagine: Grigore Pop/ Arhiva Mediafax Foto)

Beneficiare ale donaţiei sunt Centrele de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad şi Otopeni, unde a fost identificată o nevoie imediată de acest tip de autovehicule, ca urmare a creşterii fluxului migraţionist şi implicit a numărului cetăţenilor străini cazaţi în cele două centre, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor de Interne remis presei.

Conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări susţine că mijloacele de transport primite vor contribui la eficientizarea activităţilor aferente procedurilor de îndepărtare de pe teritoriul naţional a migranţilor ilegali.

Şeful delegaţiei olandeze a apreciat cooperarea de lungă durată, între Inspectoratul General pentru Imigrări şi autorităţile olandeze cu atribuţii în domeniul migraţiei, începută din anul 2004 în cadrul procesului de aderare a României la Uniunea Europeană şi continuată, în prezent, prin astfel de activităţi, schimb de experienţă cu privire la bunele practici şi implementarea în comun a unor proiecte atât la nivel european cât şi în state non-UE.

În anul 2011 statul olandez a realizat prima donaţie ce a constat în oferirea a două autospeciale similare, care în prezent sunt operaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici