„Avalanşă” de contestaţii în Bucureşti, depuse după afişarea primelor rezultate la Bac 2019

La nivelul Capitalei, au fost depuse 5.275 de contestaţii, în urma afişării primelor rezultate ale examenului de Bacalaureat, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB). Cele mai multe, peste 2.000, au fost depuse la Limba şi literatura română.

1315 afișări
Imaginea articolului „Avalanşă” de contestaţii în Bucureşti, depuse după afişarea primelor rezultate la Bac 2019

„Avalanşă” de contestaţii în Bucureşti, depuse după afişarea primelor rezultate la Bac 2019

Reprezentanţii ISMB au precizat, marţi, că în Capitală au fost depuse 5.275 de contestaţii după afişarea primelor rezultate la examenul naţional de Bacalaureat. Dintre acestea, cele mai multe, respectiv 2.070, au fost depuse la Limba şi literatura română.

Următoarea probă la care s-au depus cele mai multe contestaţii a fost proba C, respectiv proba obligatorie a profilului. Pentru probele obligatorii în funcţie de profil, matematică, respectiv istorie au fost depuse 1.719 contestaţii.

Pentru proba la alegere a profilului, respectiv geografie, biologie, chimie, fizică, sociologie etc, a fost depus un total de 1.477 contestaţii. La polul opus, se află proba de limba maternă unde au fost depuse doar nouă contestaţii.

În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

În perioada 15-19 iunie, candidaţii se pot înscrie pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Pe 26 iunie, acelaşi lucru îl pot face şi absolvenţii care au promovat examenele de corigenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici