Avarie la o ţeavă de gaz la Spitalul Caritas, 78 de pacienţi au fost transferaţi la alte spitale - VIDEO

O ţeavă de gaze care trece pe sub Spitalul Caritas din Capitală s-a fisurat, sâmbătă, iar unitatea a rămas fără căldură, pacienţii internaţi în unitate fiind fie transferaţi la alte spitale, fie externaţi, a declarat Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti.

99 afișări
Imaginea articolului Avarie la o ţeavă de gaz la Spitalul Caritas, 78 de pacienţi au fost transferaţi la alte spitale - VIDEO

Avarie la o ţeavă de gaz la Spitalul Caritas, 78 de pacienţi au fost transferaţi la alte spitale (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat că ar fi vorba despre o conductă veche de gaz care s-a fisurat, astfel că Spitalul Caritas a rămas fără căldură şi apă caldă, iar pentru remedierea avariei este necesară o intervenţie de lungă durată a echipelor E.On Gaz.

Primii preluaţi au fost nou-născuţii, apoi femeile gravide şi persoanele aflate la terapie intensivă.

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti a spus că viaţa niciunui pacient nu a fost în pericol.

15 nou-născuţi, transferaţi de la Spitalul Caritas la trei maternităţi

Un număr de 15 nou-născuţi care erau internaţi în maternitatea Spitalului Caritas au fost transferaţi la alte trei spitale care au secţii de neonatologie, respectiv maternităţile Filantropia, Panait Sârbu şi Cantacuzino, care aparţin Primăriei Bucureşti, potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Bucureşi-Ilfov, Alis Grasu.

Pacienţii de la Spitalul Caritas vor rămâne până la externare în unităţile unde au fost transferaţi

"Spitalul Caritas ar putea fi deschis pentru internări imediat după remedierea defecţiunii. Cred că nu este oportun însă să aducem înapoi pacienţii transferaţi la alte spitale, şi mai degrabă să rămână în îngrijire până la externare acolo unde au fost duşi", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Savu a precizat însă că o situaţie exactă ar putea fi cunoscută la sfârşitul acestei zile, când va fi încheiat transferul tuturor bolnavilor.

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti a adăugat că, pe lângă pacienţii duşi la alte spitale, există şi cazuri în care starea bolnavilor a permis externarea acestora.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici