AVERTIZARE ANM: Cod portocaliu de ninsori de sâmbătă dimineaţă. Până atunci, ploi şi lapoviţă/ Care sunt judeţele afectate

Meteorologii au emis o atenţionare cod portocaliu de ninsori pentru nouă judeţe, în vigoare de sâmbătă dimineaţă până duminică la prânz. Până atunci, meteorologii anunţă în aproape toată ţara ninsori, lapoviţă, ploi, polei şi vânt puternic.

21764 afișări
Imaginea articolului AVERTIZARE ANM: Cod portocaliu de ninsori de sâmbătă dimineaţă. Până atunci, ploi şi lapoviţă/ Care sunt judeţele afectate

ALETĂ ANM: Cod portocaliu de ninsori de sâmbătă dimineaţă. Până atunci, ploi şi lapoviţă/ Care sunt judeţele afectate

Meteorologii au emis o informare valabilă de vineri, de la ora 19.00, până duminică la ora 18.00, care vizează ninsori, lapoviţă, ploi şi polei.

Aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. În noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă, în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi local în Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Local, precipitaţiile vor fi importante cantitativ.

Începând de vineri de la ora 23.00 până duminică la ora 18.00 intră în vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului.

În acest interval, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali. Occidentali şi de Curbură vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25 -30 litri pe metru pătrat şi izolat 40 - 50 de litri pe metru pătrat.

Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 de kilometri pe oră, dar şi în regiunile sudice şi sud-vestice, cu viteze, în general, de 45 -50 de kilometri pe oră.

De sâmbătă ora 6.00 până duminică la ora 12, judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova intră sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol.

În zonele menţionate va ninge abundent, se vor cumula peste 60 -70 de litri pe metru pătrat, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 70 de kilometri pe oră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici