Avioanele MIG 21 LanceR pot zbura din nou. Interdicţia de zbor a fost ridicată

Interdicţia de zbor pentru flota de MIG 21 LanceR a României a fost ridicată, după ce aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, judeţul Călăraşi, în care a murit pilotul Florin Rotaru, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai MApN.

2438 afișări
Imaginea articolului Avioanele MIG 21 LanceR pot zbura din nou. Interdicţia de zbor a fost ridicată

Foto: Pixabay

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că interdicţia de zbor pentru flota de MIG 21 LanceR a României a fost ridicată, după ce aeronavele fuseseră consemnate la sol în urma accidentului de la Borcea, judeţul Călăraşi, în care a murit pilotul Florin Rotaru.

Flota de MIG 21 LanceR a României era consemnată la sol până la publicarea concluziilor anchetei demarate dupa accidentul de la Borcea, când un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, şi-a pierdut viaţa.

Zborurile cu aeronavele de tip IAR 99 Şoim sunt în continuare sistate până la finalizarea anchetei cu privire la prăbuşirea aparatului de acelaşi tip, în zona localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău. În avion se aflau cei doi piloţi, care s-au salvat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici