Avioanele MIG 21 Lancer vor asigura paza aeriană până în 2017

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că avioanele multirol cu care va fi dotată Armata din 2015 vor fi modernizate, din punct de vedere mecanic, de partea portugheză şi de cea americană, aeronavele urmând să fie dotate cu cele mai noi sisteme electronice.

174 afișări
Imaginea articolului Avioanele MIG 21 Lancer vor asigura paza aeriană până în 2017

Avioanele MIG 21 Lancer vor asigura paza aeriană până în 2017 (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Duşa a participat, vineri, la inaugurarea noului sediu al Muzeului Comunicaţiilor şi Informaticii, filială a Muzeului Militar Naţional "Regele Fedinand I", aflat în cazarma Unităţii Militare 01668.

Ministrul a precizat că avioanele MIG 21 Lancer îşi consumă rezerva de zbor în următorii doi ani şi că România va trebui până în 2017 să creeze acea capabilitate militară legată de aviaţia de vânătoare pentru a putea asigura poliţia aeriană şi celelalte misiuni de luptă, respectiv atacul aer-aer şi aer-sol.

Potrivit afirmaţiilor sale până în anul 2017, paza aeriană va fi asigurată cu avioanele MIG Lancer care sunt operaţionale.

"O să dau o ştire de senzaţie de ziua aviaţiei, în data de 28 iulie, legat de avioanele de vânătoare MIG, ca să vedeţi că sunt operaţionale şi nu prezintă niciun pericol pentru piloţii militari care sunt îndrăgostiţi de ele", a spus ministrul Apărării.

România va achiziţiona din SUA şi Portugalia 12 avioane vechi tip F-16, pentru care va plăti 628 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici