Avocatul românului închis de 6 ani în China pentru o fraudă de 80 de dolari: Ministrul Justiţiei dă dovadă de nepăsare

  • Cătălin Predoiu nu a iniţiat niciun demers de la instalarea în funcţie pentru aducerea în ţară a românului
  • România trebuie să-şi apere cetăţenii, atâta timp cât sunt cetăţeni ai statului
  • Marius Balo a fost condamnat în 2014 la 8 ani de închisoare pentru o fraudă de 80 de dolari
1063 afișări
Imaginea articolului Avocatul românului închis de 6 ani în China pentru o fraudă de 80 de dolari: Ministrul Justiţiei dă dovadă de nepăsare

Sursă foto: Facebook

Avocatul profesorului clujean Marius Balo, închis de peste şase ani în China, îl acuză pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, de indolenţă şi nepăsare şi cere să facă toate demersurile necesare în vederea transferării sale în România.

Potrivit unui comunicat al avocatului Eugen Iordăchescu transmis, joi, este de neconceput ca statul să nu se implice în mod activ în această chestiune şi să adopte o poziţie pasivă.

Nu este acceptabil ca România să-şi trateze proprii cetăţeni cu atâta indiferenţă. România trebuie să-şi apere cetăţenii, atâta timp cât sunt cetăţeni ai acestui stat. Este de neconceput ca, din data de 1.10.2019, de când Curtea de Apel Cluj a recunoscut hotărârea de condamnare şi a dispus transferarea cetăţeanului român Marius Balo în România în vederea executării restului de pedeapsă, statul să nu se implice în mod activ în această chestiune, adoptând o poziţie pasivă. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a dat dovadă de indolenţă şi nepăsare în ceea ce priveşte lui Balo iar de la momentul preluării funcţiei nu a efectuat niciun demers în vederea aducerii în ţară a cetăţeanului român”, a spus Iordăchescu.

El susţine că această situaţie demonstrează lipsa totală de responsabilitate de care ar trebuie să dea dovadă ministrul Justiţiei în vederea îndeplinirii obligaţiei de a se asigura că drepturile fiecăruia dintre cetăţenii acestei ţări sunt respectate.

”În aceste condiţii, Marius Balo îşi reînnoieşte apelul către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru a depune diligenţele necesare în vederea transferării sale în România”, a mai spus avocatul profesorului român.

De asemenea, acesta solicită şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională să efectueze de urgenţă demersurile de preluare efectivă din China a lui Marius Balo.

Clujeanul Marius Balo, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, era stabilit în China din 2010, iniţial ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie New Oriental din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing.

În 2014, acesta a fost arestat pentru o presupusă infracţiune de fraudă contractuală, al cărei prejudiciu era de 80 de dolari, şi condamnat la 8 ani de închisoare

 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici