Avocatul lui Borboly: Clientul meu este foarte supărat şi şocat. E vorba de fapte din 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este "foarte supărat şi şocat" în legătură cu reţinerea sa, declară avocatul Sergiu Bogdan, potrivit căruia acuzaţiile se referă la fapte din 2010, fiind "greu de imaginat" că abia acum, după trei ani, "se justifică măsura reţinerii".

295 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Borboly: Clientul meu este foarte supărat şi şocat. E vorba de fapte din 2010

Avocatul lui Borboly: Clientul meu este foarte supărat şi şocat. E vorba de fapte din 2010 (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Sergiu Bogdan, avocatul preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, luni, presei, la sediul DNA Târgu Mureş, că acesta este "foarte supărat şi şocat".

“E vorba de nişte lucruri din 2010. Suntem în 2013 şi e greu să-ţi imaginezi că după trei ani de verificat acte - că au fost verificate acte, e dosar din 2012 - dintr-o dată acum se justifică măsura reţinerii", a spus Sergiu Bogdan.

Potrivit acestuia, Borboly Csaba este acuzat de DNA de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals, instigare la fals şi denunţare calomnioasă.

"Este acuzat de faptul că ar fi dispus o plată către fime de asfaltări, în condiţiile în care nu a verificat dacă existau toate documentele necesare - evident, atribuţii care reveneau angajaţilor Consiliul Judeţean. Aceasta este în esenţă acuzaţia, cu mai multe înscrisuri. Şi evident infracţiunea de instigare la fals şi aşa mai departe, pentru că actele ulterioare care au apărut se presupune că el ar fi determinat alte persoane să le falsifice. Şi mai este şi o acuzaţie interesantă - denunţare calomnioasă, în sensul că a descoperit acest lucru, moment în care a deschis o anchetă internă - şi există o anchetă internă desfăşurată -, a făcut plângere penală împotriva persoanei pe care o bănuia şi din acest motiv astăzi este acuzat şi de infracţiunea de denunţare calomnioasă. Evident, este vorba exact de actele care i se impută lui că nu ar fi existat la momentul în care s-au făcut plăţile", a spus Sergiu Bogdan.

El a adăugat că "infracţiunea de bază" de care este acuzat Borboly Csaba, pentru care a fost emisă ordonanţa de reţinere pe 24 de ore, este cea de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru că a dispus plăţile respective.

"Mai este o infracţiune de fals - că ar fi răspuns DNA, comunicându-i înscrisurile solicitate. Şi aceasta iarăşi este o infracţuine de fals intelectual", a arătat Sergiu Bogdan.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a fost reţinut, luni, de către procurorii DNA, fiind suspectat de fapte de corupţie, declara, luni, corespondentului MEDIAFAX şeful Serviciului Teritorial Târgu Mureş al DNA, Elena Curcă.

DNA a informat, ulterior, că preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, reţinut pentru fapte de corupţie, este cercetat după ce ar fi decontat ilegal, în favoarea unor firme de construcţii, aproximativ trei milioane de lei, cerând de la una dintre acestea să primească înapoi 10%, sub formă de sponsorizare.

Soţia preşedintelui CJ Harghita, Borboly Csaba, declara, luni după-amiază, că acesta a fost reţinut de DNA pe 24 de ore pe motiv că nu a verificat documentaţiile privind ordinele de plată pentru două drumuri judeţene în 2010, înainte de a semna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici