Avocatul Elenei Udrea, nemulţumit că aceasta nu se află printre cei eliberaţi în primul val de către ICCJ: E practică neunitară

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, s-a prezentat la ÎCCJ pentru a cere schimbarea termenului de judecare a constestaţiei în anulare formulată în numele ei, precizând că magistraţii au dat dovadă de „obstrucţionare a justiţiei” pentru că nu au suspendat pedeapsa şi pentru clienta sa.

464 afișări
Imaginea articolului Avocatul Elenei Udrea, nemulţumit că aceasta nu se află printre cei eliberaţi în primul val de către ICCJ: E practică neunitară

Avocatul lui Udrea, nemulţumit că Elena Udrea nu se află printre cei eliberaţi în primul val de către ICCJ: E practică neunitară

„Am formulat o cerere de preschimbare de termen în dosarul doamnei Elena Udrea. Am justificat o urgenţa soluţionării cauzei, având în vedere inechitatea creată prin pronunţarea unei soluţii diferite în alt complet de judecată, faţă de soluţia pronunţată în completul nostru. (...) DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei în data de 3 decembrie şi ÎCCJ cu celeritate a înaintat dosarul pe 4 decembrie. Pe 18 decembrie, Înalta Curte a solicitat să-i fie restituit dosarul pentru a fi judecate cauzele aflate pe rol în 19 decembrie. DNA nu a înţeles să se supună dispoziţiilor instanţei şi chiar procurorul de sedinţă a cerut amânarea cauzei pentru lipsa dosarului. Mi se pare ca acest aspect e unul foarte grav. Dosarul solicitat e o veritabilă fapta de obstrucţionare a justiţiei”, a declarat avocatul Veronel Rădulescu, la sediul instanţei supreme.

Potrivit acestuia, completul 2 de 5 judecători a decis suspendarea pedepsei pentru Rudel Obreja şi pentru Alina Bica, deşi nici aceştia nu aveau dosarele pe masă, ele fiind la DNA.

Contestaţia Elenei Udrea a fost judecată de Completul 3, format din judecătorii Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Mădălina şi Iancu Ana.

„Asta ţine de practica neunitară. Tocmai ICCJ, care e chemată de lege să asigure aplicarea unei practici unitare, în cele trei completuri de judecată a pronuntat soluţii diferite. În două dintre ele a fost amânată, în cauza noastră şi cea a lui Breazu (...) iar la Completul 2, instanţa a dat o soluţie corectă de admitere în principiu de suspendare şi punere în libertate”, a mai spus Veronel Rădulescu.

Precizările vin după ce Elena Udrea a depus, prin avocat, o cerere de suspendare a pedepsei, însă judecarea acesteia a fost amânată pentru 28 ianuarie, deoarece dosarul nu se afla în arhivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici