Bacalaureat 2020. Astăzi încep înscrierile. Iată documentul de înscriere, calendarul examenelor şi programa pentru acest an DOCUMENT

  • În perioada 3 - 10 iunie are loc înscrierea candidaţilor la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020
  • Aceştia trebuie să completeze şi să depună/transmită prin mijloace electronice sau prin poştă documentele tip de înscriere
13855 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2020. Astăzi încep înscrierile. Iată documentul de înscriere, calendarul examenelor şi programa pentru acest an DOCUMENT

Bacalaureat 2020

În perioada 3 - 10 iunie, candidaţii la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, trebuie să completeze şi să depună/transmită prin mijloace electronice sau prin poştă documentele tip de înscriere, potrivit site-ului edu.ro.
 
Ministerul Educaţiei a publicat calendarul de desfăşurare a examenelor.
 
Astfel, în perioada 3-10 iunie are loc înscrierea candidaţilor, urmând ca în perioada 11-17 iunie să se desfăşoare evaluarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale. 
 
Examenele vor avea loc în intervalul 22-25 iunie, fiind programate astfel: 22 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura română, 23 iunie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă, 24 iunie – proba obligatorie a profilului (scrisă), 25 iunie - proba la alegere a profilului şi a specializării (proba scrisă).
 

Pe 30 iunie, până la ora 12, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în intervalul orar 16-20 să fie depuse contestaţiile. Contestaţiile vor putea fi depuse şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8 -12. 
 
În perioada 1-4 iulie vor fi rezolvate contestaţiile pentru ca pe 5 iulie să fie afişate rezultatele finale.
 
Ca şi în cazul Evaluării Naţionale, elevii de clasa a douăsprezecea vor putea susţine examenul de Bacalaureat într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Educaţiei, Monica Anisie şi mi-am dat acordul, că e clar că pentru copiii care au temperatură, copiii care sunt în izolare la domiciliu, fiind în achetă epidemiologică, eventual în spital, nu li se poate răpi şansa de a da Bacalaureatul", a declarat premierul Ludovic Orban.

Premierul a subliniat că i se pare normal ca şi elevii de clasa a douăsprezecea să poată avea o sesiune specială, ca în cazul Evaluării Naţionale.

„În ceea ce priveşte examenul de Evaluare Naţională, se face o sesiune specială la două săptămâni şi mi se pare corect ca şi pentru elevii din clasa a douăsprezecea să se poată", a adăugat premierul.
 

Anexa_2_ordi_ministru_4115 by Mediafax.ro on Scribd

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici