Bacău: Arest la domiciliu în cazul unui director şi a doi şefi de formaţie de la E.ON Moldova

Un director şi doi şefi de formaţie din cadrul E.ON Moldova, precum şi primarul comunei băcăuane Sascut, arestaţi preventiv în urmă cu o lună pentru fapte de corupţie, au fost eliberaţi din arest joi, magistraţii Judecătoriei Bacău înlocuind această măsură cu cea a arestului la domiciliu.

334 afișări
Imaginea articolului Bacău: Arest la domiciliu în cazul unui director şi a doi şefi de formaţie de la E.ON Moldova

Bacău: Arest la domiciliu în cazul unui director şi a doi şefi de formaţie de la E.ON Moldova (Imagine: Shutterstock)

Magistraţii Judecătoriei Bacău au hotărât eliberarea din arestul Poliţiei a directorului şi celor doi şefi de formaţie din cadrul E.ON Moldova, precum şi a primarului comunei băcăuane Sascut, Cristian Bostan, care fuseseră arestaţi preventiv, la începutul lunii mai, pentru fapte de corupţie, trafic de influenţă şi furt de energie electrică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În fapt, magistraţii băcăuani au înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru toate cele patru persoane, respectiv directorul Departamentului de Investigaţii Antifraudă a E.ON Moldova, Bogdan Marius Chiţescu, doi şefi de Formaţii Măsură Bacău din cadrul aceleiaşi companii de electricitate, Ciprian Constantin Anisei şi Claudiu Popovici, precum şi edilul din Sascut, Cristian Bostan.

Atât procurorii care fac cercetări în acest caz, cât şi cele patru persoane arestate în prezent la domiciliu au contestat hotărârea Judecătoriei Bacău, care însă le-au fost respinse de instanţa superioară, respectiv Tribunalul Bacău.

Judecătoria Bacău a admis, pe 6 mai 2013, patru din cele cinci cereri ale procurorilor băcăuani în dosarul de corupţie şi furt de energie electrică în care sunt urmărite penal 17 persoane şi a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele directorului şi al celor doi şefi de formaţie din cadrul E.ON Moldova, precum şi pe numele primarului din Sascut, Cristian Bostan. Cea de-a cincea persoană propusă pentru arestare preventivă, omul de afaceri Ştefan Corneliu Andrieş, va fi cercetată sub control judiciar.

"Cu privire la cuantumul reprezentând prejudiciul creat E-ON Energie România urmează ca reprezentanţii societăţii să reanalizeze cazurile care fac obiectul cercetărilor şi să precizeze cuantumul prejudiciului creat formulând în acest sens cerere de constituire ca parte civilă în prezenta cauză", menţionau procurorii Parchetului Judecătoriei Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici