Bacău: Patru copii, la spital intoxicaţi cu o substanţă împotriva şoarecilor; Poliţia face anchetă

Poliţia Bacău a deschis o anchetă în cazul a patru fraţi cu vârste cuprinse între trei luni şi 13 ani, din comuna Onişcani, care au ajuns la spital, unul în stare foarte gravă, după ce s-au intoxicat cu o substanţă emanată de pastile folosite împotriva rozătoarelor.

89 afișări
Imaginea articolului Bacău: Patru copii, la spital intoxicaţi cu o substanţă împotriva şoarecilor; Poliţia face anchetă

Bacău: Patru copii, la spital intoxicaţi cu o substanţă împotriva şoarecilor; Poliţia face anchetă (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Cei patru fraţi, în vârstă de trei luni, un an şi jumătate, trei ani şi jumătate şi 13 ani, din satul Onişcani, comuna Filipeşti, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău împreună cu mama lor, după ce li s-a făcut rău cel mai probabil din cauza unei substanţe emanate de mai multe pastile puse în locuinţă de către tatăl copiilor, împotriva şoarecilor.

Potrivit medicilor, copilul în vârstă de trei ani şi jumătate este în stare critică, fiind internat la secţia de terapie intensivă.

"Copilul în vârstă de trei ani şi jumătate, un băieţel, este în stare foarte gravă, are insuficienţă multiorganică. El este intubat mecanic la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, iar în acest moment pronosticul în cazul lui este rezervat. Ceilalţi trei copii sunt internaţi împreună cu mama lor şi sunt bine", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Judeţan de Urgenţă din Bacău, Aurelia Ţaga.

Poliţia Bacău a declanşat o anchetă în acest caz, primele informaţii arătând că cei patru fraţi s-au intoxicat cu o substanţă emanată de pastilele împotriva rozătoarelor.

"Din primele cercetări se pare că este vorba despre o intoxicaţie cu fosfit de aluminiu, însă aşteptăm rezultatele analizelor de laborator ale substanţei folosite de tatăl copiilor. În funcţie de rezultatele finale ale anchetei, se va face încadrarea juridică a faptei şi vor fi trase la răspundere eventualele persoane vinovate", a declarat responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Bacău, Măriuca Samson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici