Baconschi: Poziţia Guvernului de a nu relua adopţiile internaţionale rămâne fermă

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat la emisiunea "După 20 de ani" difuzată de ProTV, că poziţia Guvernului de a nu permite reluarea adopţiilor internaţionale rămâne fermă deşi există încă "un lobby" din partea mai multor state europene şi din partea SUA.

32 afișări
Imaginea articolului Baconschi: Poziţia Guvernului de a nu relua adopţiile internaţionale rămâne fermă

Baconschi: Poziţia Guvernului de a nu relua adopţiile internaţionale rămâne fermă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Ministrul a spus, întrebat în legătură cu nota atribuită Wikileaks referitoare la adopţiile internaţionale, că acest subiect a rămas pe agenda cu SUA însă Guvernul de la Bucureşti şi-a fixat o linie politică diferită.

"Am oprit adopţiile internaţionale şi bine am făcut. Erau în discuţie cazuri deja deschise, angajate, care în mod normal ar fi trebuit finalizate, dar n-am urmărit problematica", a spus el referindu-se la cazurile de adopţii internaţionale demarate şi nefinalizate menţionate de nota Wikileaks.

Întrebat dacă au existat cereri explicite de reluare a adopţiilor internaţionale, ministrul a spus la emisiunea "După 20 de ani": "Sigur că da. Şi acum avem lobby din partea mai multor state europene şi din partea prietenilor noştri americani în această direcţie, dar poziţia Guvernului este fermă: nu vom relua adopţiile internaţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici