”Balcanii nu sunt pregătiţi pentru un cutremur mare”. Analiza realizată de New York Times: în România, la fel de multe victime ca în 1977

Cutremurul devastator din Albania de la sfârşitul anului trecut a ridicat semne de întrebare serioase referitoare la infrastructura învechită din ţările balcanice.

1592 afișări
Imaginea articolului ”Balcanii nu sunt pregătiţi pentru un cutremur mare”. Analiza realizată de New York Times: în România, la fel de multe victime ca în 1977

”Balcanii nu sunt pregătiţi pentru un cutremur mare” Analiza realizată de New York Times: la fel de multe victime în România ca în 1977

New York Times a încercat să facă o ”radiografie” a României din acest punct de vedere, iar concluzia este alarmantă: în eventualitatea în care ţara noastră va fi lovită de un cutremur puternic, România va înregistra cel puţin la fel de multe victime ca în 1977.
 
Pentru a afla care este cu exactitate situaţia si riscul seismic din România, jurnaliştii americani de la New York Times au discutat cu mai mulţi experţi din ţara noastră.
 
„Am avut un exerciţiu în simularea unui cutremur în 2018 şi au spus că au murit peste 4.000 de oameni. Dacă autorităţile spun că vom avea 4.000 de victime şi au rolul de a calma populaţia, vă puteţi imagina întinderea şi amploarea reală. Putem trece cu uşurinţă de 10.000 pentru numărul mortilor”, a declarat pentru New York Times profesorul Radu Văcăreanu, rectorul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti.
 
România a fost lovită de două cutremure majore în secolul XX. Primul a fost în 1940 şi a avut magnitudinea de 7,4 pe scara Richter, iar cel de-al doilea a fost în 1977 şi a avut magnitudinea de 7,2.
 
Cutremurul din 1977 a distrus 30 de clădiri înalte din Bucureşti, 1.578 de persoane au murit şi nu mai puţin de 11.000 de oameni au fost răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici