Video Bancomatul unei bănci din Braşov a fost aruncat în aer de hoţi/ Poliţia are o listă de suspecţi

O explozie s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la sucursala unei bănci din oraşul Braşov. Din primele informaţii reiese că bancomatul a fost aruncat în aer.

2390 afișări

Potrivit Poliţiei Braşov, în jurul orei 3.30 poliţiştii au fost sesizaţi că într-o bancă din oraş a avut loc o explozie.

Poliţiştii care au mers la faţa locului au constatat că explozia se confirmă, ”uşa şi geamul de la accesul dinspre stradă în sucursala bancară, cât şi un bancomat au fost dislocate din locul în care se aflau, părţi din acestea fiind împrăştiate pe trotuarul şi carosabilul din faţa sucursalei”.

Cel mai probabil, persoane necunoscute au aruncat bancomatul în aer. Deocamdată nu se ştie dacă hoţii au şi reuşit să fure bani.

Cercetările sunt în curs de desfăşurare.

Poliţia are o listă de suspecţi

Poliţiştii braşoveni anunţă că au deja un cerc de suspecţi în cazul bancomatului aruncat în aer, în noaptea de vineri spre sâmbătă. În acelaşi cartier, în septembrie 2014, hoţii au furat, în 37 de secunde, un seif de 50 de kilograme din sucursala unei bănci.

„În acest moment avem un cerc de suspecţi asupra căruia urmează să ne pronunţăm”, a declarat subcomisar de poliţie Alina Maria Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Numărul suspecţilor nu a fost însă precizat şi nici alte detalii nu au fost făcute publice, cercetările fiind în curs.

Poliţiştii urmează să stabilească şi câţi bani erau în bancomat. „În acest moment nu putem spune dacă este vorba despre un prejudiciu, aşteptăm reprezentanţii băncii”, a afirmat Alina Maria Ivan.

Un localnic susţine că i-ar fi văzut pe cei care au acţionat. El susţine că ar fi vorba despre „trei persoane, două în negru şi una în alb, cu fâş alb”, care ar fi avut şi cagule pe cap.

„Ăla din spate avea o plasă, o pungă, făcută ghemotoc, ca o franzelă, o avea în mână şi ăla din faţă de tot, care a ajuns primul pe Arinului, făcea cu mâna, mai repede, ce le zicea nu ştiu. (...) N-am auzit discuţia. (...) Era 4 fără 25”, a declarat localnicul, care a văzut suspecţii înainte ca aceştia să dispară după bloc.

Bancomatul a fost aruncat în aer în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3.30.

În acelaşi cartier braşovean, în noaptea de 3 spre 4 septembrie 2014, patru persoane, cu complicitatea unei a cincea, au dat o lovitură la o altă sucursală a unei bănci. Potrivit anchetatorilor, au furat o maşină, au ajuns în cartierul unde se afla sucursala şi au furat seiful în 37 de secunde. Atunci, hoţii au plecat pur şi simplu cu seiful care avea 50 de kilograme. Câteva luni mai târziu, în aprilie 2015, oamenii legii i-au identificat pe cei implicaţi în această lovitură, în cazul cărora s-a pus în mişcare acţiunea penală. Prejudiciul cauzat a fost de 300.000 lei, incluzând şi valoarea maşinii furate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici