Bani din PNRR pentru maternitatea Botoşani

Maternitatea din Botoşani va fi reabilitată energetic, fiind semnat contractul de finanţare a proiectului prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de 4,7 milioane de euro.

80 afișări
Imaginea articolului Bani din PNRR pentru maternitatea Botoşani

Bani din PNRR pentru maternitatea Botoşani

Potrivit Consiliului Judeţean Botoşani, proiectul renovării energetice a Maternităţii Botoşani, în valoare de aproximativ 24 milioane de lei (echivalentul a 4,75 milioane de euro), a intrat în linie dreaptă, după ce administratorul public al judeţului a semnat contractul de finanţare prin PNRR.

„Consiliul Judeţean Botoşani valorifică toate şansele de finanţare europeană sau guvernamentală care se ivesc. Reabilitarea clădirii Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Mavromati» Botoşani, este o prioritate în programul de modernizare a sistemului sanitar botoşănean. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Judeţean şi Spitalului”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

CJ Botoşani informează că la începutul săptămânii viitoare va fi finalizată procedura de achiziţie a Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, după care se va realiza Proiectul tehnic pentru a se putea trece cât mai repede la execuţia lucrărilor.

„Prin acest proiect se vor izola pereţii exteriori şi planşeele, se vor schimba corpurile de iluminat şi se vor reface instalaţiile electrice şi termice. În plus se vor realiza circuitele sanitare conform noilor reglementări în vigoare. În cadrul proiectului ne-am angajat şi să construim patru staţii de încărcare a maşinilor electrice, în valoare de 100.000 de euro”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al judeţului Botoşani.

Tot pe Componenta C5 a PNRR, la Ministerul Dezvoltării mai sunt în evaluare alte două proiecte depuse de Consiliul Judeţean Botoşani. În valoare de 9,5 milioane de lei (2 milioane de euro), inclusiv TVA, acestea vizează renovarea integrată prin consolidare seismică şi reabilitare energetică moderată a clădirii Secţiei VI „Cronici” şi a Corpului H al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, în care funcţionează blocul alimentar, magazia de alimente şi spălătoria celei mai mari unităţi medicale judeţene din Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici