Bani europeni pentru tratarea apelor uzate din jurul Capitalei

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 130 de milioane de euro din Fondul de Coeziune, pentru prima etapă a proiectului de tratare a apelor uzate din jurul Bucureştiului, costul total al investiţiei fiind estimat la peste 400 milioane de euro, informează, luni, Ministerul Mediului.

130 afișări
Imaginea articolului Bani europeni pentru tratarea apelor uzate din jurul Capitalei

Bani europeni pentru tratarea apelor uzate din jurul Capitalei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Proiectul "Finalizarea Staţiei de epurare a apelor uzate Glina, reabilitarea colectoarelor principale de canalizare şi a canalului colector de apă uzată Dâmboviţa" este finanţat prin Axa 1 - Sectorul de apă şi apă uzată al Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu.

Valoarea totală a primei etape a proiectului, care corespunde perioadei de programare 2007 - 2013, se ridică la 258.352.050 de euro, bani ce vor fi asiguraţi din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Peste 159 de milioane de euro vor trebui asiguraţi în cea de-a doua etapă, în perioada de programare 2014 - 2020.

Proiectul presupune investiţii în infrastructura de apă uzată amplasată în municipiul Bucureşti şi o parte din cele unsprezece localităţi din judeţul Ilfov (Dobroeşti, Pantelimon, Chiajna, Voluntari-Găneasa, Jilava, Popeşti-Leordeni, Chitila, Buftea, Glina, Mogoşoaia şi Otopeni - zona aeroportului Henry Coandă), iar populaţia ţintă beneficiară a proiectului este de aproximativ 1.944. 327 locuitori ai municipiului Bucureşti şi 140.377 locuitori ai localităţilor învecinate, precizează sursa citată.

Investiţiile prioritare pentru acest proiect vizează extinderea staţiei de epurare a apelor uzate şi construcţia incineratorului pentru eliminarea nămolului, reabilitarea şi extinderea sistemului de drenare şi lucrări de reducere a infiltraţiilor, prin reabilitarea sistemelor de drenaj în zonele Tineretului, Titan şi Lacul Carol, şi reabilitarea colectoarelor principale.

"Investiţia va îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii a peste două milioane de locuitori din jurul Bucureştiului. Va îmbunătăţi calitatea apei râului Dâmboviţa, fapt care va fi benefic şi pentru sănătatea populaţiei. De asemenea, va creşte atractivitatea economică a zonei pentru afaceri şi companii", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici