Bărbat arestat după ce în locuinţa sa au fost găsite obiecte furate din muzee şi biserici din Italia

Un sucevean a fost arestat, marţi, după ce poliţiştii au descoperit în locuinţa acestuia, în urma unei percheziţii, o statuetă şi un crucifix din metal, dar şi un lanţ şi monede care ar fi fost furate din muzee şi biserici din Torino (Italia), precum şi alte bunuri, de asemenea, furate.

71 afișări
Imaginea articolului Bărbat arestat după ce în locuinţa sa au fost găsite obiecte furate din muzee şi biserici din Italia

Bărbat arestat după ce în locuinţa sa au fost găsite obiecte furate din muzee şi biserici din Italia (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Suceava, oamenii legii au descoperit, luni, în urma unei percheziţii la locuinţa unui bărbat de 38 de ani, din comuna suceveană Frătăuţii Noi, mai multe bunuri în valoare de 2.000 de euro, furate dintr-un imobil în construcţie din localitate, peste o mie de pachete cu ţigări de contrabandă, un pistol şi 120 de capse pirotehnice percutoare deţinute ilegal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, poliţiştii au găsit o statuetă şi un crucifix din metal, un lanţ din metal de culoare aurie şi monede tot din metal, care ar fi fost furate din biserici şi muzee din Torino (Italia).

Din locuinţa bărbatului poliţiştii au mai ridicat bormaşini, flexuri, aparate laser, motopompe, piese pentru instalaţii sanitare.

Bărbatul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat Judecătoriei Rădăuţi, care a emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pentru furt calificat, contrabandă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale, mai precizează Poliţia Judeţeană Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici