Bărbat care încerca să scoată din ţară cu procură falsă o maşină de 500.000 de euro,prins la Sculeni

Un bărbat care intenţiona să scoată din ţară un autoturism de lux Rolls Royce, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, folosind o împuternicire falsă, a fost prins la punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe numele său fiind întocmit un dosar penal pentru uz de fals.

21 afișări

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Română de Frontieră, un bărbat în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov, a fost oprit, în 29 martie, în jurul orei 22.30, la punctul de trecere a frontierei Sculeni. Acesta conducea un autoturism înmatriculat în Bucureşti, marca Rolls Royce, model Phatom, fabricat în 2008, care aparţinea unei firme de leasing şi al cărui utilizator era o societate comercială din Capitală.

La control, poliţiştii de frontieră au constatat că împuternicirea şoferului pentru a conduce autoturismul este falsă. În urma verificărilor, s-a stabilit că societatea de leasing nu eliberase nicio procură pe numele bărbatului şi că nici nu îşi dăduse acceptul ca maşina să iasă din ţară.

La cercetări, bărbatul a declarat că trebuia să conducă maşina până în Republica Moldova, unde urma să o predea unui moldovean. Pentru aceasta, şoferul urma să primească la destinaţie suma de 400 de euro.

Şoferul este cercetat pentru uz de fals şi urmează să fie prezentat procurorilor.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, a fost reţinut, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane implicate în acest caz.

În 28 martie, tot la punctul de trecere a frontierei Sculeni, a fost descoperit un Touareg furat din Marea Britanie. Acesta era condus de un polonez de 36 de ani, rezident în Anglia, care voia să ajungă în Republica Moldova.

În urma verificărilor, poliţiştii ieşeni au constatat că autoturismul era declarat furat în Marea Britanie din 26 ianurie şi că numărul de înmatriculare al maşinii părea a fi fals.

Polonezul a spus că a cumpărat maşina în 25 ianuarie de la un jamaican, pentru 11.000 de lire sterline, neştiind că autoturismul este furat. Maşina, în valoare de circa 122.000 de lei, a fost reţinută la sediul Poliţiei de frontieră din Iaşi pentru continuarea cercetărilor.

Polonezul este urmărit penal pentru uz de fals şi conducerea sau punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici