Bărbat din Sibiu urmărit internaţional pentru furt şi înşelăciune, prins în Spania

Un bărbat din localitatea Merghindeal, judeţul Sibiu, condamnat la două pedepse cu închisoarea pentru furt şi înşelăciune şi care era urmărit internaţional, a fost prins în Spania şi preluat de poliţişti de la IPJ Sibiu, fiind dus la Penitenciarul Rahova pentru executarea pedepselor.

195 afișări
Imaginea articolului Bărbat din Sibiu urmărit internaţional pentru furt şi înşelăciune, prins în Spania

Un bărbat din Sibiu urmărit internaţional pentru furt şi înşelăciune a fost prins în Spania (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis miercuri, poliţişti de la IPJ Sibiu, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul IGPR, au preluat, marţi, din Madrid, Spania, un bărbat în vârstă de 45 de ani, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals sub semnătură privată, respectiv furt, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pe numele acestuia, în anul 2006, Judecătoriile din Braşov şi Făgăraş au emis mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals sub semnătură privată, respectiv doi ani şi două luni pentru furt din locuinţă. Încă de la data emiterii mandatelor, bărbatul s-a sustras punerii în executare a pedepsei, părăsind teritoriul ţării şi stabilindu-se în Spania", se arată în comunicatul IGPR.

Din investigaţii a reieşit că bărbatul ar fi folosit diferite identităţi false, pe baza cărora ar fi obţinut acte de identitate, îngreunând astfel identificarea sa.

Potrivit comunicatului, în urma colaborării cu autorităţile judiciare spaniole, bărbatul a fost identificat şi reţinut în Spania, fiind adus în ţară, la Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepselor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici