Bărbaţii acuzaţi că l-au împuşcat pe tânărul din Brăila, arestaţi preventiv

Judecătorii Tribunalului Brăila au emis, duminică, două mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele suspecţilor în cazul uciderii lui Cristian Brot, tânărul de 28 de ani, împuşcat pe o stradă din Brăila. Cei doi au contestat hotărârea instanţei.

1202 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii acuzaţi că l-au împuşcat pe tânărul din Brăila, arestaţi preventiv

Bărbaţii acuzaţi că l-au împuşcat pe tânărul din Brăila, arestaţi preventiv

Magistraţii au decis, duminică seara, ca Florin Pîtea, bărbatul acuzat că l-a împuşcat pe tânărul de 28 de ani, pe o stradă din Brăila, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Surse judiciare susţin că ar fi tras şase gloanţe spre victimă, însă numai trei l-ar fi nimerit pe Cristian Brot. La altercaţie ar fi participat şi Mădălin Iulian Pentelie, acesta fiind considerat complicele agresorului. Instanţa a emis un mandat de arestare preventivă şi pe numele său.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Pîtea Florin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi Pentelie Mădălin Iulian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la omor, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 28 mai 2017 până la data de 26 iunie 2017, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, au stabilit judecătorii.

Măsura arestului preventiv a fost contestată de cei doi tineri.

Aceştia au fost prinşi sâmbătă seara, în locuinţa unor rude din comuna Surdila-Greci, din Brăila, după ce poliţiştii i-au căutat în tot judeţul timp de aproximativ 30 de ore.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Laura Dan, pentru prinderea celor doi tineri, ambii în vârstă de 25 de ani, au fost instituite filtre la toate ieşirile judeţ.

„Sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul IPJ Brăila, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, au reuşit să-i localizeze pe cei doi brăileni într-un imobil nelocuit de pe raza localităţii Surdila Greci, din judeţul Brăila”, a precizat Laura Dan.

Altercaţia în urma căreia Cristian Brot a murit a avut loc vineri, la orele prânzului, în cartierul Islaz, din Brăila. Atacatorul a folosit o armă letală lângă o şcoală din municipiu.

Bărbatul împuşcat a fost dus la spital cu răni în zona toracelui şi antebraţului drept, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă a decedat din cauza leziunilor grave.

Apropiaţii victimei au declarat că agresorul, cunoscut sub numele de “Pekenia”, era prietenul din copilărie al tânărului de 28 de ani, însă de câteva luni deveniseră rivali din cauza unor afaceri în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici