Bărbatul ce şi-a abandonat fiul de 10 ani, iarna pe un câmp, motivează că era să rateze avionul

Florin Oancea, căsătorit cu o stewardesă şi care locuieşte în Dubai, s-a întors cu fiul său în România pe care l-a abandonat pe un câmp în luna ianuarie, întrucât nu mai avea timp să-l ducă bunicilor şi risca să piardă avionul către casă, conform motivării instanţei de a-l cerceta în libertate.

44 afișări
Imaginea articolului Bărbatul ce şi-a abandonat fiul de 10 ani, iarna pe un câmp, motivează că era să rateze avionul

Bărbatul ce şi-a abandonat fiul de 10 ani, iarna pe un câmp, motivează că era să rateze avionul

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe Florin Oancea, tatăl care şi-a abandonat în câmp copilul, rezultatul dintr-o altă căsătorie.

Bărbatul a recunoscut în faţa judecătorului că şi-a ţinut luni de zile copilul legat în lanţuri şi că îl hrănea ca pe un animal, lăsându-i mâncare lângă locul unde era prins.

În momentul în care a decis să-şi abandoneze fiul, Oancea era împreună cu cea de-a doua sa soţie, o stewardesă.

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a judecat, în seara de 1 octombrie, propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Florin Oancea, acuzat de rele tratamente aplicate minorului şi de lipsire de libertate în mod ilegal.

Florin Oancea a dat o declaraţie în faţa judecătorului în legătură cu acuzaţiile aduse de anchetatori, recunoscându-şi în mare parte faptele.

Astfel, potrivit motivării instanţei, obţinută de agenţia MEDIAFAX, bărbatul a recunoscut că îl ţinea pe copil legat, "iniţial cu o sfoară, apoi cu un lanţ", şi că îi lăsa micuţului mâncare lângă locul unde era legat, pentru a se hrăni singur câtă vreme el şi soţia sa erau plecaţi. "Potrivit afirmaţiilor inculpatului, din luna decembrie 2009 şi până la data de 13 ianuarie, în timp ce locuiau în Dubai, l-a ţinut pe copil legat de picior, iniţial cu o sfoară, iar apoi cu un lanţ, lăsându-i mâncare în apropiere, pentru a se hrăni singur în timpul cât inculpatul şi soţia sa erau plecaţi la serviciu", notează magistratul, în motivarea deciziei sale.

"Acest tratament continua şi în timpul nopţii, minorul fiind dezlegat doar uneori pentru scurt timp. Inculpatul a justificat tratamentul pe care i l-a aplicat copilului, prin temerea sa ca minorul să nu fugă de acasă sau să sară pe fereastră, întrucât locuiau la etajul 11, inculpatul afirmând că fiul său nu se adapta deloc în noul mediu şi că ar fi plecat de mai multe ori de acasă, cu intenţia de a ajunge în România, iar o dată ar fi încercat să sară pe fereastra de la baie. De asemenea, inculpatul a mai arătat că minorul a început să refuze să se mai hrănească din momentul în care a fost legat şi că nu a avut niciodată intenţia să-şi înfometeze copilul", a explicat Oancea potrivit actului citat.

Instanţa reţine din declaraţia bărbatului că "în momentul în care l-a abandonat pe copil pe o stradă din Bucureşti nu a avut intenţia să-i facă vreun rău, ci l-a lăsat acolo sperând că îl va găsi cineva şi îl va duce la bunici" şi că "iniţial dorea să-l ducă cu o maşină până în apropierea satului unde locuiesc părinţii săi, dar la ora la care îşi terminase treburile în Bucureşti se făcuse prea târziu şi ar fi pierdut cursa de avion către Dubai, cu riscul de a-şi pierde locul de muncă, aşa încât şi-a abandonat copilul pe stradă".

Instanţa mai reţine, din referatul procurorilor, prin care au cerut arestarea preventivă în acest caz, că în perioada decembrie 2009 - ianuarie 2010, aflându-se în Dubai, Florin Oancea l-a ţinut legat cu un lanţ de picior pe fiul său A. F.Oancea, în vârstă de 10 ani, zi şi noapte.

Instanţa notează că, în 13 ianuarie 2010, bărbatul a revenit în Bucureşti şi l-a abandonat pe minor, fiind găsit de poliţie pe o stradă, în jurul orei 3.15. Băiatul a fost internat la Spitalul Marie Curie din Bucureşti cu diagnosticul de malnutriţie gradul I.

După externare, copilul a fost dat în plasament bunicilor paterni, unde mai fusese, în urma desfacerii căsătoriei, în 2007, dintre mama sa şi Florin Oancea. Potrivit hotărârii judecătoreşti, Oancea a primit în îngrijire băiatul. Ulterior, bărbatul s-a căsătorit, iar când s-a mutat în Dubai l-a luat şi pe fiul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici