Băsescu a ajuns cu elicopterul la Bacău, de unde a plecat spre Săuceşti

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns marţi cu elicopterul la Bacău, de unde a plecat cu maşina în localitatea băcăuană Săuceşti, grav afectată de inundaţiile din această vară, pentru a inspecta stadiul lucrărilor începute în urmă cu o săptămână la digul de pe Siret.

47 afișări
Imaginea articolului Băsescu a ajuns cu elicopterul la Bacău, de unde a plecat spre Săuceşti

Băsescu, aşteptat în localităţile Săuceşti şi Rotunda, pentru a verifica lucrările la diguri (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns marţi cu elicopterul la Bacău, de unde a plecat cu maşina în localitatea băcăuană Săuceşti, grav afectată de inundaţiile din această vară, pentru a inspecta stadiul lucrărilor începute în urmă cu o săptămână la digul de pe Siret.Preşedintele Băsescu a sosit la Bacău în jurul orei 11.50, cu elicopterul, fiind aşteptat de prefectul judeţului, Neculai Olaru, şi de şeful Poliţiei Judeţene, Vasile Oprişan.

Înaintea sosirii preşedintelui, angajaţi ai unei societăţi aflate la ieşirea din Bacău au strâns gunoaiele de pe câmpul unde a aterizat elicopterul preşedintelui, acţiunea desfăşurându-se sub supravegherea prefectului judeţului, Neculai Olaru, şi a şeful Poliţiei Judeţene, Vasile Oprişan şi fiind strânşi doi saci cu gunoi.

De la Bacău, preşedintele a plecat cu maşina în localitatea Săuceşti, unde va inspecta stadiul lucrărilor începute în urmă cu o săptămână la digul de pe Siret.

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat marţi şi în localităţile Rotunda şi Buruieneşti din judeţul Neamţ, grav afectată de inundaţiile din luna iulie, pentru a verifica lucrările de îndiguire.

La sfârşitul lunii iunie, localitatea băcăuană Săuceşti a fost grav afectată de inundaţii. Astfel, au fost afectate de ape peste 470 de case şi gospodării.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat atunci în mai multe rânduri în localitatea Săuceşti şi a promis că vor fi alocaţi şase milioane de euro pentru construcţia digului din comuna Săuceşti, pe o lungime de 18 kilometri.

Localnicii i s-au plâns preşedintelui că autorităţile locale nu au făcut nimic pentru a fi evitate inundaţiile, deşi au existat bani pentru îndiguire, iar şeful statului le-a reproşat oamenilor că mint.

Şi localităţile Rotunda şi Buruieneşti au fost grav afectate de inundaţiile din această vară. În urma revărsării râului Siret au fost inundate 200 de case şi anexe gospodăreşti în satul Buruieneşti, din comuna Doljeşti, şi alte 30 în satul Rotunda.

Şeful statului a vizitat atunci şi satul Buruieneşti, unde a promis, de asemenea, că vor fi daţi bani pentru îndiguire. Primarul localităţii i s-a plâns atunci preşedintelui că organizaţiile străine îi ajută pe sinistraţi mai mult decât românii. Băsescu i-a replicat: "Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci poate ar fi bine să vă adresaţi lor".

În 14 iulie, Guvernul a aprobat finanţatrea cu 40 de milioane de lei din bugetul Fondului de Mediu a lucrărilor de îndiguire a râului Siret, pe tronsonul Rotunda - Buruieneşti, pentru perioada 2010-2011.

În 7 iulie, Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea a 25 de milioane lei pentru lucrări de îndiguire, pe o lungine de 18 kilometri, a malului drept al râului Siret, pe tronsonul Serbeşti, Siretu, Schineni, Săuceşti, Holt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici