Băsescu a cerut ca lucrările la digul din Săuceşti să fie gata până la iarnă

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut marţi constructorilor care lucrează la ridicarea digului din localitatea băcăuană Săuceşti ca lucrările să fie gata până în iarnă, el fiind informat că există probleme legate de refuzul oamenilor de a accepta exproprierea.

83 afișări
Imaginea articolului Băsescu a cerut ca lucrările la digul din Săuceşti să fie gata până la iarnă

Băsescu a cerut ca lucrările la digul din Săuceşti să fie gata până la iarnă (Imagine: Sebastian Sascău/Arhiva Mediafax Foto)

"Să nu ne prindă primăvara cu un tronson nefăcut", le-a spus preşedintele constructorilor.

Directorul Direcţiei Apelor Siret Bacău, Emil Vamanu, i-a spus preşedintelui că se vor deschide patru tronsoane de lucrări şi că sunt probleme cu terenurile întrucât oamenii refuză exproprierea.

Şeful statului a spus că există probleme legislative în domeniul exproprierilor nu numai la Săuceşti, ci şi în ceea ce priveşte autostrăzile.

Preşedintele a fost informat de către directorul Direcţiei Apelor Siret Bacău că în prezent au început lucrările pentru o porţiune de 1,8 kilometri de dig, iar pentru aceste lucrări s-a primit de la Ministerul Mediului jumătate din suma alocată.

"Am găsit un ordin de ministru în care banii pentru construcţia digului erau aprobaţi din decembrie anul trecut şi era vorba despre 18 kilometri de dig", a mai afirmat Băsescu.

Întrebat de un jurnalist de ce a venit la Săuceşti, preşedintele a răspuns că are trei obiective pe care a promis să le urmărească până la finalizare, între acestea fiind şi digul şi lucrările de canalizare din Săuceşti.

După ce a inspectat lucrările la dig, preşedintele a mers să verifice lucrările la reţeaua de canalizare din localitatea Bogdan Vodă.

"Aveţi grijă, mă ţin de lucrarea asta pentru că le-am promis oamenilor în timpul inundaţiilor. Mă ţin de voi", le-a spus preşedintele muncitorilor.

Reprezentantul firmei care execută lucrarea i-a spus preşedintelui că în Săuceşti vor începe lucrările la canalizare săptămâna viitoare întrucât sunt probleme, pânza freatică fiind prea sus din cauza ploilor.

Preşedintele Băsescu a sosit la Bacău marţi în jurul orei 11.50, cu elicopterul, fiind aşteptat de prefectul judeţului, Neculai Olaru, şi de şeful Poliţiei Judeţene, Vasile Oprişan.

Înaintea sosirii preşedintelui, angajaţi ai unei societăţi aflate la ieşirea din Bacău au strâns gunoaiele de pe câmpul unde a aterizat elicopterul preşedintelui, acţiunea desfăşurându-se sub supravegherea prefectului judeţului, Neculai Olaru, şi a şeful Poliţiei Judeţene, Vasile Oprişan şi fiind strânşi doi saci cu gunoi. De la Bacău, preşedintele a plecat cu maşina în localitatea Săuceşti, unde va inspecta stadiul lucrărilor începute în urmă cu o săptămână la digul de pe Siret.

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, marţi, şi în localităţile Rotunda şi Buruieneşti din judeţul Neamţ, grav afectată de inundaţiile din luna iulie, pentru a verifica lucrările de îndiguire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici