Băsescu a informat Parlamentul despre retragerea jandarmilor şi poliţiştilor români din Kosovo

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului prin care informează despre decizia CSAT de retragere a poliţiştilor şi jandarmilor români aflaţi în misiunea EULEX Kosovo.

492 afișări
Imaginea articolului Băsescu a informat Parlamentul despre retragerea jandarmilor şi poliţiştilor români din Kosovo

Băsescu a informat Parlamentul despre retragerea jandarmilor şi poliţiştilor români din Kosovo (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în şedinţa din 26 septembrie a.c., a analizat prezenţa României cu efective de poliţişti şi jandarmi la misiunea EULEX Kosovo şi a hotărât retragerea acestora. În conformitate cu prevederile legale, vă informez că, în baza deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, am aprobat retragerea totală, în mod eşalonat, la încheierea turului de serviciu, a poliţiştilor şi jandarmilor aflaţi în misiunea EULEX Kosovo", se arată în scrisoare, potrivit Preşedinţiei.

Preşedintele precizează în scrisoare că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au dispus măsurile necesare pentru notificarea Înaltului reprezentant pentru politica externă şi politica de securitate a Uniunii Europene, a conducerii Capacităţii Civile de Planificare şi Conducere EULEX, precum şi a partenerilor europeni contributori la misiunea EULEX Kosovo, cu privire la decizia României de retragere a efectivelor de jandarmi şi poliţişti, la terminarea turului de serviciu, din cadrul misiunii EULEX Kosovo.

CSAT a decis, la finele lunii septembrie, retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români din Kosovo, odată cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie, detaliile urmând a fi stabilite cu partenerii europeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici