Băsescu: Aş da Armatei un calificativ între "bine" şi "foarte bine", mai aproape de "foarte bine"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după bilanţul Ministerului Apărării, că în opinia sa, Armata se încadrează între calificativele "bine" şi "foarte bine", cu o apropiere mai mare către "foarte bine", în condiţiile resurselor existente.

577 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Aş da Armatei un calificativ între "bine" şi "foarte bine", mai aproape de "foarte bine"

Băsescu: Aş da Armatei un calificativ între "bine" şi "foarte bine", mai aproape de "foarte bine" (Imagine: Alex Chitu/Mediafax Foto)

Preşedintele a arătat, în declaraţia de presă susţinută după bilanţul instituţiei, că a fost, ca şi la SRI, ultimul bilanţ MApN la care participă ca preşedinte al României.

"În opinia mea, şi acest lucru l-am spus şi în bilanţ, dacă până acum prioritatea majoră a Armatei române a fost îndeplinirea misiunilor în afara teritoriului naţional, din acest moment, acest obiectiv trebuie însoţit de unul nou, acela de ridicare continuă a capacităţii de reacţie a Armatei române", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a arătat că acest nou obiectiv nu ţine de faptul că "România ar fi atacată de cineva", dar când în estul şi nordul frontierelor noastre se petrec evenimente care au dus la pierderi teritoriale pentru un stat vecin, în favoarea Federaţiei Ruse, acest lucru nu poate lăsa nici conducerea politică a ţării şi nici Armata în afara unor reacţii.

Potrivit şefului statului, prima reacţie a politicului şi Armatei române trebuie să fie creşterea capacităţii de reacţie a Armatei. "Asta însemană alocarea unor resurse suplimentare, odată cu rectificarea bugetară şi o bună planificare, pentru anul 2015, în aşa fel încât, prin creşterea eficienţei financiare, Armata să îşi crească, consistent, capacitatea de reacţie", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus: "Pentru mine, Armata se încadrează într-un calificativ dintre «bine» şi «foarte bine», este undeva între cele două calificative, cu o apropiere mai mare către «foarte bine», în raport cu resursele pe care Armata le-a avut".

Şeful statului a menţionat că, dacă "i-am fi dat mai multă resursă, cu certitudine calificativul ar fi fost «foarte bine»". "Apelul meu cu ocazia bilanţului a fost ca resursa, atât cât este, să fie utilizată pe priorităţile majore de creştere a capacităţii de reacţie a Armatei române", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici