Băsescu: Bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public, că bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue "tot mai apăsat, mai fără menajamente", menţionând că orice ban furat statului este un atac la siguranţa socială.

37 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat

Băsescu: Bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Şeful statului a precizat că în CSAT s-a stabilit că evaziunea a devenit o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale.

"Bătălia cu evaziunea fiscală şi evazioniştii trebuie să continue tot mai apăsat, mai fără menajamente", a spus Băsescu, arătând că nimic nu slăbeşte mai mult un stat decât diminuarea resurselor financiare la care are dreptul.

Potrivit preşedintelui, orice ban furat statului este un atac la siguranţa socială, la siguranţa funcţionării instituţiilor "şi, de ce nu, la morală".

"Vreau să ştiţi că în continuare bătălia pentru diminuarea evaziunii fiscale rămâne o mare prioritate", a continuat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici