Băsescu: Blocarea aderării la Schengen, condiţie a susţinerii Guvernului de la Haga în Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la 10TV, că Olanda a devenit vârful de lance al adăugării de condiţii pentru accesul în Schengen deoarece Guvernul de la Haga, minoritar, este susţinut în Parlament de un partid care a impus drept condiţie blocarea aderării României.

763 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Blocarea aderării la Schengen, condiţie a susţinerii Guvernului de la Haga în Parlament

Băsescu: Blocarea aderării la Schengen, condiţie a susţinerii Guvernului de la Haga în Parlament (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Spre exemplu, există o ţară - şi nu are rost să-i ocolesc numele, Olanda, - cu Guvern minoritar, cu susţinere în Parlament de la un partid care este împotriva imigraţiei şi, în general, antiextindere Uniune Europeană. Una din condiţiile susţinerii este blocarea accesului României şi Bulgariei în Uniunea Europeană (n.red. preşedintele s-a referit, de fapt, la accesul României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen)", a spus preşedintele la 10TV.

El a adăugat că aceasta este o condiţie în programul politic existent la Haga pentru susţinerea în Parlament a Guvernului minoritar.

"Această afirmaţie nu este în van, este o informaţie care poate fi verificată pe site-ul partidului de guvernământ, este în Protocolul de guvernare. Din acest motiv, Olanda a devenit vârful de lance al adăugării de condiţii la condiţiile de acces. Şi, din păcate, în UE nu se pot lua decizii decât prin consens. Toţi cei 27 care sunt în jurul mesei trebuie să fie de acord. Vom depăşi această chestiune pentru că dincolo de condiţia politică avem realităţile noastre: o justiţie care nu a fost deloc dispusă să se modernizeze", a mai spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici