Băsescu cere Guvernului să iniţieze un proiect de lege privind responsabilitatea magistraţilor - surse

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, Guvernului să iniţieze un proiect de lege care să vizeze responsabilitatea magistraţilor, iar actul normativ să fie însuşit şi aprobat de coaliţia aflată la guvernare, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

279 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere Guvernului să iniţieze un proiect de lege privind responsabilitatea magistraţilor - surse

Băsescu cere Guvernului să iniţieze un proiect de lege privind responsabilitatea magistraţilor - surse (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Preşedintele a spus că este nevoie de o lege a responsabilităţii magistraţilor. Actul normativ trebuie să fie elaborat de Ministerul Justiţiei, aprobat în coaliţie şi apoi în Guvern", au declarat surse participante la şedinţa Executivului.

Potrivit aceloraşi surse, Traian Băsescu a apreciat că nu trebuie să mai fie posibil ca judecătorii "să facă şi să spună ce vor", fără să existe şi o responsabilitate pentru acţiunile lor.

Statul român are de plătit aproape 7,5 milioane de euro pentru deciziile CEDO rămase definitive în anul 2010, potrivit raportului anual pe 2010 privind executarea hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, în luna mai, că cele mai multe dintre condamnările României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului indică drept cauză fie calitatea reglementărilor, fie culpa comună a Legislativului şi Justiţiei, astfel că problema trebuie rezolvată împreună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici