Băsescu cere ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli

Preşedintele Băsescu i-a cerut ministrului Educaţiei să nu scoată educaţia fizică din discplina şcolară şi să adapteze programa de învăţământ la nevoile economiei, arătând că România are un deficit de mecanici şi tinichigii, în timp ce date despre "păpădie şi salată" pot fi obţinute pe Internet.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli

Băsescu cere ministrului Educaţiei să nu scoată sportul din şcoli (Imagine: Mediafax Foto)

"Doamna Andronescu, o mare rugăminte la dumneavoastră. Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în educaţie, pentru că situaţia educaţiei în România este dramatică din punct de vedere al calităţii. Nu vreau să fac niciun fel de discuţii polemice, dar am convingerea că despre păpădie şi salată orice copil, dacă intră pe Google, află cum e cu păpădia şi salata. Dacă vrea să ştie despre istoria antică, Herodot, intră pe Google. Hai să revenim pe o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti, pentru că toate semnalele sunt că nu mai avem mecanici auto, tinichigii pregătiţi în şcoli. Nu mai sunt licee de alimentaţie, să facem ospătari, să facem ce ne trebuie! Ne facem filosofi şi ăia neîncadrabili în câmpul muncii cu uşurinţă", a spus Băsescu ministrului Educaţiei.

El a rugat ministrul Educaţiei ca, "pe cât posibil", să ţină cont de principiile din proiectele de legi privind educaţia propuse de comisia prezidenţială, considerând că acestea sunt într-adevăr bune şi ar reforma educaţia.

"Sigur probabil mai trebuie ajustate, dar vă spun prieteneşte: nu scoateţi sportul! Lăsaţi sportul în şcoli! A fost doar o bârfă la televizor, înţeleg, dar nu scoateţi!", a adăugat preşedintele.

Şeful statului a participat la şedinţa de duminică a Guvernului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici