Băsescu: Dacă nu scădem cheltuielile, în martie 2011 putem fi obligaţi la un nou împrumut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi la TVR că, dacă Guvernul nu va reuşi să transpună în realitate scăderea cu 25 la sută a salariilor bugetarilor, România ar fi nevoită ca, în martie 2011, să contracteze un nou împrumut, care să meargă în consum, lucru cu care el nu ar fi de acord.

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă nu scădem cheltuielile, în martie 2011 putem fi obligaţi la un nou împrumut

Băsescu: Dacă nu scădem cheltuielile, în martie 2011 putem fi obligaţi la un nou împrumut (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dacă noi nu luăm măsuri de reducere a cheltuielilor pe cele două mari zone de cangrenă din bugetul României, la anul, în martie, va trebui să cerem un nou împrumut, care se va duce şi el în consum. Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrăzi, nici de infrastructură feroviară", a spus şeful statului la TVR.

Preşedintele a arătat din nou că trebuie tăiate "toate programele sociale care îndeamnă la nemuncă".

"Avem venit minim garantat, pe care-l consumăm la cârciumă. (...) Avem pensia minim garantată", a amintit şeful statului.

În opinia preşedintelui, România nu poate împrumuta "la nesfârşit" bani pentru a plăti salariile şi pensiile "aşa cum sunt acum".

"Eu nu pot da ordine nici Parlamentului nici Guvernului, dar ei trebuie să ştie că, în calitate de şef al statului, cer acestor instituţii să nu înglodăm în continuare ţara în datorii pentru consum", a spus preşedintele, propunând ca redresarea economică să se facă "pe etape: reducerea cheltuielilor, apoi generalizarea impozitării".

"Orice venit trebuie impozitat. Apoi, dacă după ce ne facem curăţenie constatăm că încă avem probleme, putem umbla la taxare", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici