Băsescu: Există diferenţe de aplicare a legislaţiei sârbe cu privire la români

Preşedintele Traian Băsescu a primit, vineri, o delegaţie de reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Republica Serbia, el declarând că ştie despre diferenţele de aplicare a legislaţiei sârbe cu privire la românii din această ţară, legat de păstrarea limbii, educaţie, biserică.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Există diferenţe de aplicare a legislaţiei sârbe cu privire la români

Băsescu, primit de comunitatea română din Valea Timocului (Imagine arhivă: Oana Mitu/Mediafax Foto)

Şeful statului le-a urat bun venit la Bucureşti reprezentanţilor comunităţii româneşti din Serbia, făcând referire la contextul politic din această ţară, aflată într-o perioadă de "alegeri şi de competiţie locală".

"Ştiu că sunt diferenţe de aplicare a legislaţiei sârbe cu privire la români. Să vedem ce putem face în continuare cu preşedintele Tadic, ca să fie un tratament egal pentru toţi românii, inclusiv pentru cei din Timoc, legat de păstrarea limbii, de educaţie, şcoală dar şi de drepturi, de biserică", le-a transmis preşedintele Traian Băsescu celor prezenţi la întâlnirea de la Palatul Cotroceni.

La rândul său, Ion Cizmaş, liderul comunităţii româneşti din Serbia, a ţinut să îi mulţumească preşedintelui României pentru "vizita istorică" efectuată de şeful statului român în Timocul istoric.

"Aţi fost primul demnitar de stat român care vizitează locurile noastre de apostolat. De secole, de la Radu Vodă, până la dumneavoastră nu a fost nimeni, astfel că înţelepciunea omului de stat ne-a dat curajul să rezistăm. Ne bucură că ne sunteţi un părinte spiritual", a declarat Cizmaşu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici