Băsescu: Experienţa acumulată de BOR sub păstorirea PF Daniel, un bun pentru societate

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, luni, un mesaj Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, cu prilejul aniversării a şase ani de la întronizare, în care arată că experienţa acumulată de BOR sub păstorirea sa "reprezintă un bun pentru întreaga societate şi comunitate naţională".

297 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Experienţa acumulată de BOR sub păstorirea PF Daniel, un bun pentru societate

PF Daniel (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Am deosebita plăcere de a Vă adresa felicitările mele călduroase cu prilejul aniversării întronizării Preafericirii Voastre ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Sunt onorat să evoc, în acest moment festiv, prezenţa activă în societate a Bisericii Ortodoxe Române, care evidenţiază cât de importante sunt valorile spirituale pentru lumea în care trăim şi, mai ales, pentru viitorul pe care îl datorăm generaţiilor care vor veni", se arată în mesajul şefului statului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Băsescu menţionează totodată că experienţa acumulată de BOR sub păstorirea Patriarhului Daniel reprezintă "un bun pentru întreaga societate şi comunitate naţională".

"Experienţa pe care Biserica Ortodoxă Română a acumulat-o, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, reprezintă un bun pentru întreaga societate şi comunitate naţională. Pentru instituţiile statului român, prin care acesta vine concret în întâmpinarea cetăţenilor, Biserica Ortodoxă Română este un partener deosebit de important, în orizontul valorilor morale şi al binelui comun. Am convingerea că modelul acestei colaborări, inspirată de nevoile reale ale oamenilor, va continua să aducă roade, cu purtarea de grijă a Preafericirii Voastre, contribuind, în acelaşi timp, la consolidarea unui climat de solidaritate şi de încredere fără de care o societate nu poate progresa. Fie ca acest moment aniversar să Vă dăruiască, Preafericirea Voastră, bucurie şi împliniri! Întru mulţi şi fericiţi ani!", se mai arată în mesajul preşedintelui.

PF Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române din 30 septembrie 2007, când a fost întronizat după decesul PF Teoctist. PF Daniel este cel de-al şaselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici