Băsescu i-a încurajat pe sinistraţi şi a făcut apel la solidaritate pentru reconstrucţia caselor

Preşedintele Traian Băsescu a inspectat vineri mai multe case afectate de inundaţii în comuna suceveană Dorneşti, el încurajându-i pe sinistraţi şi făcând un apel la solidaritate pentru reconstrucţia caselor.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a încurajat pe sinistraţi şi a făcut apel la solidaritate pentru reconstrucţia caselor

Băsescu i-a încurajat pe sinistraţi şi a făcut apel la solidaritate pentru reconstrucţia caselor (Imagine: Liviu Chirică/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a fost luat de mână de diferite persoane sinistrate, în special de femei în vârstă, care l-au rugat să le viziteze casele afectate. Băsescu a intrat în gospodăriile mai multor cetăţeni de pe strada Depoului, cel mai mult afectate de inundaţii.

Băsescu i-a încurajat pe oameni spunându-le că le vor fi trimise materiale de construcţie, dar că trebuie să fie solidari unii cu alţii şi să se ajute pentru reconstrucţia caselor.

În timpul vizitei în Dorneşti, o femeie din mulţime i-a spus preşedintelui să ia bani de la cei care s-au îmbogăţit peste noapte şi să îi dea sinistraţilor.

"Suntem necăjiţi, poporul român este flămând. Am rămas în urma lui Ceauşescu cu miliarde, dar acum nu mai este nimic", a spus femeia.

În vizita de la Dorneşti, Traian Băsescu a recomandat ca soluţie de deblocare a drumului DN17 A Siret - Rădăuţi unde un pod rutier peste râul Suceava este închis după ce un pilon s-a tasat, construirea unui pod de pontoane. El a apreciat că această soluţie ar fi una mai rapidă pentru deblocarea circulaţiei în zona respectivă.

Prezent la Dorneşti, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a solicitat să urgenteze repunerea în folosinţă a podului rutier de la Dorneşti, o soluţie fiind podul de pontoane. El a mai spus că în această zonă vor fi trimişi specialişti ai armatei care vor realiza lucrarea.

La Dorneşti, se lucrează deja la modificarea cursului apei în zona podului rutier afectat de inundaţii pentru a se putea interveni la pilonul tasat, această soluţie fiind discutată, joi, de ministrul Transporturilor Radu Berceanu, care a fost prezent la Dorneşti.

După vizita de la Dorneşti, şeful statului s-a îndreptat spre municipiul Dorohoi, din judeţul Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici