Băsescu: ÎPS Bartolomeu Anania a slujit cu devotament atât Biserica cât şi cultura

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, luni seară, un mesaj de condoleanţe în care menţionează că ÎPS Bartolomeu Anania a slujit cu devotament Biserica şi cultura română, aducând laolaltă vocaţia teologică şi formaţia sa remarcabilă de cărturar.

104 afișări
Imaginea articolului Băsescu: ÎPS Bartolomeu Anania a slujit cu devotament atât Biserica cât şi cultura

Băsescu: ÎPS Bartolomeu Anania a slujit cu devotament atât Biserica cât şi cultura (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am aflat cu adânc regret vestea trecerii la cele veşnice a Înaltpreasfinţiei Sale Bartolomeu Anania, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. În aceste momente de tristeţe pentru credincioşi şi pentru Biserica Ortodoxă Română, doresc să îmi exprim respectul şi profunda preţuire faţă de devotamentul cu care Înaltpreasfinţia Sa a slujit deopotrivă Biserica şi cultura română, aducând laolaltă vocaţia teologică şi formaţia sa remarcabilă de cărturar. Dumnezeu să-l odihnească!", se arată în mesajul şeful statului, citat într-un comunicat al Preşedinţiei.

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat într-o rezervă specială a Secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a murit luni.

Decesul a fost anunţat oficial de Arhiepiscopia Vadului Feleacului şi Clujului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici