Băsescu: Neamţul sapă şanţul perfect şi bea o bere. Românul sapă şanţul strâmb şi bea două beri

Traian Băsescu a descris, vineri, la întrevederea cu susţinătorii săi de pe Facebook, diferenţa de mentalitate dintre nemţi şi români, arătând că un muncitor neamţ sapă un şanţ perfect şi apoi, mulţumit, bea o bere, iar unul român sapă un şanţ strâmb, spune că "merge şi aşa" şi apoi bea două beri.

781 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Neamţul sapă şanţul perfect şi bea o bere. Românul sapă şanţul strâmb şi bea două beri

Băsescu: Neamţul sapă şanţul perfect şi bea o bere. Românul sapă şanţul strâmb şi bea două beri (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Aici aş putea să vin la ce ştiu despre un muncitor neamţ, de exemplu, care face un şanţ. Vreau să descriu puţin mentalitatea. El va săpa şanţul, fix când se termină ora de program pune lopata jos, se uită şi vede că pereţii şanţului sunt perfect drepţi, vede că fundul şanţului e perfect drept, tasat, spune «Am făcut o muncă bună», se duce şi e mumţumit, bea o bere", a spus Băsescu.

El a descris şi situaţia muncitorului român.

"La noi, s-ar putea să fac şi şanţul strâmb, şi fundul şanţului netasat, după ce plec se dărâmă un perete şi să-i spun că «Merge şi aşa!». Dar berea - beau două, nu una, ca neamţul", a spus şeful statului.

Preşedintele a precizat că prin această comparaţie a vrut să sublinieze faptul că satisfacţia pe care o oferă munca se răspândeşte şi în modul în care un cetăţean se comportă în soceiate, dar şi în modul în care evaluează politicienii.

"Pe când, dacă tu, în viaţa ta de zi cu zi, nu eşti obişnuit să fii exigent cu ceea ce faci, sigur că nu eşti exigent nici cu politicienii şi atunci o să-i votezi şi pe cei care nu au studii, şi pe cei care au dosare penale. Şi vedem ce avem în Parlament, că aflu acuma că Parlametul vrea să cheme orice persoană la comisii de anchetă. Deci ne aşezăm într-un ridicol. De ce? Din lipsă de cultură politică. Nu ştim ce trebuie să facă un Parlament", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici