Băsescu: Nu e nevoie să ridicăm nivelul de alertă teroristă, rămânem pe culoarea precaut

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că România nu are nevoie să ridice nivelul de alertă teroristă, rămânând pe culoarea ce indică nivelul precaut.

87 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu e nevoie să ridicăm nivelul de alertă teroristă, rămânem pe culoarea precaut

Băsescu: Nu e nevoie să ridicăm nivelul de alertă teroristă, rămânem pe culoarea precaut (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Rămânem pe nivelul precaut, nu e nevoie să ridicăm nivelul de alertă", a spus Băsescu.

El a reamintit că România, în ultimii ani, a avut o singură dată "şi numai pentru o săptămână" cod galben - alertă moderată, în timpul Summit-ului NATO.

"În momentul de faţă nu avem niciun element, nicio informaţie concretă care să justifice ridicarea nivelului de alertă. Imediat ce astfel de informaţii vor exista, vă asigur că vom reacţiona corespunzător legilor", a precizat şeful statului.

Băsescu a mai spus că "nimeni nu se poate juca cu nivelurile de alertă, pentru că ele costă".

"Orice ridicare a nivelului de alertă înseamnă cheltuieli suplimentare", a menţionat el.

Preşedintele Băsescu a mai spus că, în momentul de faţă, România a răspuns solicitării unor state de întărire a protecţiei unor ambasade.

"Deja am dat răspuns pozitiv acestor solicitări, dar la nivelul României se menţine nivelul precaut, deci al doilea ca nivel, după verde, care e nivel scăzut, urmează albastru - deci nivel precaut", a menţionat preşedintele Băsescu.

Următoarele trepte de alertă sunt galben - moderat, portocaliu - risc terorist ridicat şi roşu - care înseamnă nivel critic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici