Băsescu: Olanda şi Finlanda nu s-au comportat european, noi nu vom proceda în acest fel

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Olanda şi Finlanda nu s-au comportat european în legătură cu intrarea României în Schengen, menţionând că partea română nu va proceda aşa, ci va susţine Olanda la viitorul Consiliu European, unde această ţară are anumite priorităţi.

494 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Olanda şi Finlanda nu s-au comportat european, noi nu vom proceda în acest fel

Băsescu: Olanda şi Finlanda nu s-au comportat european, noi nu vom proceda în acest fel (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a menţionat, la B1TV, legat de decizia privind intrarea în Schengen, că Olanda şi Finlanda nu s-au comportat european.

În acest context, preşedintele a spus că Olanda are anumite priorităţi la următorul Consiliu European, iar România le va susţine, pentru că asta înseamnă comportament european.

Băsescu a spus că dacă cineva se aşteaptă ca România să procede altfel, se înşeală.

"La următorul consiliu Olanda are interese foarte mari pentru a satisface cerinţe interne. Olanda va avea nişte exigenţe pe care le vom susţine. Nimeni să nu se aştepte ca România să nu aibă comportament european", a spus Băsescu.

El a mai precizat că va demara, în perioada următoare, o serie de demersuri pentru a se identifica soluţii legate de scopul României de a intra în Schengen.

El a menţionat că diplomaţia are limite, în condiţiile în care "ţiganii au cerşit agresiv" în centrul oraşului Helsinki şi au început să fure din autobuze, în capitale europene.

Decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen se amână pentru o dată neprecizată, după ce preşedinţia poloneză a UE nu a supus votului Consiliului JAI de joi acest subiect.

Preşedinţia poloneză a UE a anunţat că două state au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind Schengen, arătând că România şi Bulgaria au primit promisiunea, la data aderării la UE, că dacă îndeplinesc condiţiile necesare vor fi admise în Schengen, însă "promisiunea a fost încălcată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici